Νοτίου Πηλίου: Ζήτημα Δημοκρατίας και Νομιμότητας στη Συκή

0
60
Picture1

Σε μία κίνηση κατάφορης παραβίασης της δημοκρατίας και της νομιμότητας προέβησαν σήμερα το απόγευμα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκής για ακόμη μια φορά, όταν αποπειράθηκαν αυθαίρετα να προχωρήσουν στην τοποθέτηση του επίμαχου μνημείου Σταυρού στη Συκή, σε μέρος της αρεσκείας τους, με τους κατοίκους να αντιδρούν συγκεντρωμένοι στο χώρο, καλώντας την αστυνομία. 

Picture2

Το μνημείο, είχε απομακρυνθεί από την εν λόγω θέση και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία με μονομερή απόφαση του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκής Γ. Ρηματισίδης τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 17 Μαρτίου 2021, με τρόπο μη προβλεπόμενο, χωρίς πολεοδομική άδεια αλλά και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων του χωριού καθώς και δίχως τη συγκατάθεση των ίδιων των μελών του Συλλόγου αφού δεν είχε προηγηθεί ούτε ανακοίνωση της απόφασης του ΔΣ ούτε Γενική Συνέλευση.  

Από το απόγευμα του Σαββάτου της 20ης Μαρτίου 2021, κάτοικοι του χωριού προέβησαν στην συλλογή υπογραφών, ζητώντας την άμεση επανατοποθέτηση του μνημείου του Σταυρού, στην αρχική του θέση στην τοποθεσία «πευκώνας».  Επιτροπή κατοίκων μετέφερε το ψήφισμα στο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου σήμερα, ενημερώνοντας τον εκ νέου για την τραγικότητα της κατάστασης και ζητώντας του να παρέμβει. Την αντίθεση της δήλωσε η συντριπτική πλειοψηφία του χωριού, με τον αριθμό των υπογραφόμενων να ανέρχεται στους εκατόν εβδονήντα [170]. Σήμερα το πρωί οι υπογραφές κατατέθηκαν στη Δημοτική αρχή, στο Δημαρχείο Αργαλαστής.

Picture3

Παράλληλα σήμερα το πρωί, με έγγραφο τους προς την πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου κοινότητας Συκής, τον πρακτικογράφο του Συμβουλίου, καθώς και το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, οι τέσσερις εκ των πέντε Τοπικών Συμβούλων Συκής, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, κύριοι Δ. Ζαχαρός, Θ. Πολιώρας και Ν. Χατζηζαφειρίου, καθώς και η Τοπική σύμβουλος Αικ. Δουζένη ζήτησαν εγγράφως την κατ’ επείγουσα σύγκλιση έκτακτου Τοπικού Συμβουλίου με σκοπό να άρουν πρότερη απόφαση τους προς το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκής για παραχώρηση χώρου με σκοπό την τοποθέτηση του μνημείου. Ζητούν μάλιστα στην αίτηση τους να κληθεί εσπευσμένα το συμβούλιο με σκοπό να λάβουν απόφαση για την επανατοποθέτηση του μνημείου στο χώρο που βρίσκονταν από το 2019.

Η αίτηση, αν και παραλήφθηκε από τον υπάλληλο του Δήμου, δεν απαντήθηκε σήμερα. Μέλη του τοπικού συμβουλίου ισχυρίζονται πως η πρόεδρος του Συμβουλίου γνώριζε για τις διαθέσεις των συμβούλων της και αρνήθηκε να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο άμεσα.

Η Κατάσταση που επικρατεί στο μικρό χωριό του Πηλίου έφτασε στην κορύφωση της σήμερα το απόγευμα. Ενώ η απόφαση τοποθέτησης του μνημείου έχει ανακληθεί οριστικά από το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου την 19η Μαρτίου 2021 κι έχει παραπεμφθεί προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την έκδοση των απαραίτητων πολεοδομικών αδειών, με τη διαδικασία να εκκρεμεί, σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΔΣ του πολιτιστικού Συλλόγου Συκής καθώς και μέλη του ΔΣ προέβησαν στην προετοιμασία του νέου χώρου της επιλογής τους με σκοπό να τοποθετήσουν το μνημείο απόψε κιόλας, δίχως άδεια! Το μνημείο είχε φορτωθεί σε όχημα από το σημείο που ήταν κρυμμένο όλο αυτό το διάστημα από την παράνομη καθαίρεση του έως σήμερα με σκοπό να τοποθετηθεί στο νέο σημείο μυστικά κάτω από την κάλυψη της νύχτας. Ωστόσο η κίνηση έγινε αμέσως γνωστή και στο σημείο παρενέβησαν κάτοικοι του χωριού εμποδίζοντας την αυθαίρετη επανατοποθέτηση, καλώντας την αστυνομία να επιληφθεί του θέματος και έτσι κάποια μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου επέστρεψαν στο λημέρι τους με το σταυρό φορτωμένο, ενώ κάποιοι άλλοι σκόρπισαν στα σπίτια τους με σκοπό να αποφύγουν τον κίνδυνο του αυτοφώρου.

Το ζήτημα λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις με την οργή πλέον να είναι έκδηλη προς τους ιθύνοντες της κατάστασης, με την πολιτική ηγεσία του Δήμου να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ