Ν.Κορέα: Εισέρχεται στον “αγώνα” της τεχνητής νοημοσύνης

0
4

Η νεοκορεάτικη startup Rebellions Inc λάνσαρε ένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης σε μία προσπάθεια να κερδίσει κυβερνητικά συμβόλαια καθώς η Σεούλ αναζητά μια θέση για τοπικές εταιρείες στον συγκεκριμένο κλάδο.

Το τσιπ ATOM είναι η τελευταία προσπάθεια της Rebellions να προκαλέσει την Nvidia, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters, στον τομέα του hardware που θα αποτελέσει τον πυρήνα των μελλοντικών τεχνολογιών AI.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θέλει να ενισχύσει μια εγχώρια βιομηχανία, επενδύοντας περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για έρευνα και ανάπτυξη σε μια προσπάθεια να αυξήσει το μερίδιο αγοράς των κορεατικών τσιπ AI στα εγχώρια κέντρα δεδομένων από ουσιαστικά μηδέν σε 80% έως το 2030.

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί ένα “καυτό” ζήτημα στον κόσμο της τεχνολογίας, καθώς το ChatGPT έχει γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή στην ιστορία μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία.

«Είναι δύσκολο να φτάσουμε στη Nvidia, η οποία είναι τόσο μπροστά σε τσιπ τεχνητής νοημοσύνης γενικής χρήσης», δήλωσε ο Kim Yang-Paeng, ανώτερος ερευνητής στο Κορεατικό Ινστιτούτο Βιομηχανικής Οικονομίας και Εμπορίου. «Αλλά δεν έχει καθοριστεί γιατί τα τσιπ AI μπορούν να εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες και δεν υπάρχουν καθορισμένα όρια ή μετρήσεις».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ