Ξανακλείνουν τα καταστήματα Πλαίσιο, Κοτσώβολος, Public, Media Markt και άλλα

0
30
Ξανακλείνουν τα καταστήματα Πλαίσιο, Κοτσώβολος, Public, Media Markt και άλλα

Μέσα στην εβδομάδα μάθαμε ότι άνοιξαν καταστήματα Πλαίσιο, Κοτσώβολος, Public, Media Markt και άλλα για να υποδεχθούν πελάτες με επαγγελματικό ΑΦΜ που θα μπορούσαν να κάνουν τα ψώνια τους εντός του καταστήματος λαμβάνοντας τιμολόγιο. Φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες των συγκεκριμένων και όχι μόνο αλυσίδων ανακάλυψαν κάποιο “παραθυράκι” στο νόμο που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για το καθολικό lockdown των φυσικών καταστημάτων λιανικής (εκτός από εποχιακά είδη αλλά και βιβλιοπωλεία όπως μάθαμε σήμερα) με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αντίδραση άλλων ιδιοκτητών καταστημάτων που επικαλούνται αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμείς μπορέσαμε να καταλάβουμε γιατί άνοιξαν τα πρώτα 12 καταστήματα Πλαίσιο λέγοντας ότι θα μπορούν να ψωνίσουν σε αυτά μόνο πελάτες με επαγγελματικό ΑΦΜ. Σύμφωνα με στοιχεία, σήμερα υπάρχουν ενεργά περισσότερα από 1 εκ. επαγγελματικά ΑΦΜ οπότε φανταστείτε όλους αυτούς να βγουν να κάνουν “κανονικά” τα ψώνια τους μέσα στα καταστήματα επικαλούμενοι την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Μετά το Πλαίσιο, ακολούθησαν τα καταστήματα Public που άνοιξαν από εχθές και τα 31 καταστήματα που διατηρούν πανελλαδικά, ενώ λίγο αργότερα έστειλαν επίσημη ανακοίνωση ότι ανοίγουν και τα Media Markt, με τα καταστήματα Κοτσώβολος να πουλάνε ήδη από προχθές σε άτομα με επαγγελματικό ΑΦΜ.

Πριν λίγη ώρα ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι κλείνουν και πάλι όλα αυτά τα φυσικά καταστήματα και θα επιτρέπετε η πώληση εντός των καταστημάτων μόνο σε αυτά που πωλούν υλικά οικοδομής. Όλα τα υπόλοιπα καταστήματα όπως αυτά των Πλαίσιο, Κοτσώβολος, Public, Media Markt θα κλείσουν και πάλι και θα ανοίξουν από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου αξιοποιώντας την μέθοδο Click Away που σημαίνει ότι θα έχεις αγοράσει από το σπίτι (ίντερνετ) και με ραντεβού θα πηγαίνεις να παραλάβεις από το πάρκινγκ ή την είσοδο των καταστημάτων.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ