Ξεκινούν την Τρίτη 1 Αυγούστου οι «Αυγουστιάτικες παρακλήσεις 2023»

0
4

Μουσικές συναυλίες με τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία

Οι  Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις ξεκινούν ξανά την Τρίτη 1 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου στις 19:30 με μουσικές συναυλίες και τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία. Οι «Αυγουστιάτικες παρακλήσεις» αποτελούν τον πρώτο θεσμό που καθιέρωσε, αμέσως μετά την ίδρυσή του τον Ιούνιο του 2014, ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος».

Την Ακολουθία των Ιερών Παρακλήσεων, όπου χοροστατεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος, ακολουθούν συγκεκριμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις επιπέδου, για όλους τους πολίτες (και αυτούς που δεν παρακολούθησαν την Ιερά Παράκληση), στους προαύλιους χώρους Ιερών  Ναών και Μοναστηριών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Σκοπός των εκδηλώσεων, να ελαφρύνει το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα, να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών, δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τοπικά μουσικά σχήματα, κυρίως, αλλά και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες με τραγούδια και μουσικές που έχουν αναφορά στην Παναγιά μας.

Συνοδοιπόρος του λαού ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», συνεχίζει τις «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις».

Τραγούδια από κάθε γωνία της πατρίδας μας γίνονται δρόμος συνάντησης με την μητρική Της αγάπη. Μελωδίες του βουνού, του κάμπου και της θάλασσας γίνονται χάδι ουράνιας παρηγοριάς και μεσιτείας, που μόνον εκείνη  ξέρει να χαρίζει.

Φέτος, στις Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις, όπως και στη «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2023», τιμάται ένα νησί που γεύτηκε θάνατο, αλλά ξαναβρίσκει τη ζωή.    Η Ίμβρος, γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, που πριν ένα περίπου μήνα επισκέφτηκε την Μαγνησία, ανοίγει ένα παράθυρο στα έθιμα και τη βασανισμένη της ιστορία και καλεί όλους να μοιραστούν με  τους ηρωικούς και ξενιτεμένους της κατοίκους την αγάπη τους και την προσευχή τους προς για την Παναγιά για ένα νέο ξεκίνημα.

Και  φέτος θα υπάρχει η συνεργασία και η συμπαράσταση των κατά τόπους θρησκευτικών και πολιτιστικών φορέων, προπάντων, όμως, του Ηλία Λιαμή και του Δημήτρη Καραβασίλη.

Διάγοντας το Θεματικό Έτος Πολιτισμού για τα «Γιορτάσια στων Μαγνήτων τις Κοινότητες», με αφορμή το «Πάσχα του καλοκαιριού», θα γίνει αναπαράσταση στην Άλλη Μεριά, με τον Σύλλογο Σοφαδιτών Μαγνησίας, παραδοσιακών εορτών του τόπου καταγωγής τους.

Θα ακολουθήσει η Βελίκα Αγιάς, η πληγείσα από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές Νέα Αγχίαλος, και η Μηλίνα. Όπως κάθε χρόνο θα ολοκληρώσουν την πανήγυρι του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Βόλου, συνέχεια στην Άλλη Μεριά, στα Κάτω Λεχώνια, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στην αυλή της Παναγίας στη Μακρινίτσα, στον Λαύκο, για να ολοκληρωθούν, όπως κάθε χρόνο, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Βόλου, στην Ευαγγελίστρια της Νέας Ιωνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή