Οικονόμου για εκλογικό νόμο: Δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν’ αποτραπεί η ακυβερνησία

0
10
Οικονόμου για εκλογικό νόμο: Δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν’ αποτραπεί η ακυβερνησία

Στις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτώμενος για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τον εκλογικό νόμο. Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Αlpha σχολίασε πως «δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν’ αποτραπεί η ακυβερνησία και να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία» συμπληρώνοντας πως έτσι αποτρέπονται οι αδύναμες κυβερνήσεις.

«Σκοπός είναι αυτά τα εργαλεία να τα αξιοποιείς για να έχει η χώρα σταθερές και βιώσιμες κυβερνήσεις, για να αποτρέπεις την ακυβερνησία ή τις αδύναμες κυβερνήσεις, κυρίως στους καιρούς που ζούμε. Το θεσμικά σωστό είναι να μην εγκλωβίζεις τη χώρα σε μια διαρκή περίοδο ακυβερνησίας ή έλλειψης σταθερότητας» είπε συμπληρώνοντας πως «δεν είναι το θέμα τι βολεύει τον πρωθυπουργό ή τη βολεύει την κυβέρνηση, αλλά τι βολεύει τη χώρα».

Σε ερώτηση για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είπε ότι θα κινούνται εντός του δημοσιονομικού πλαισίου τονίζοντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς την ελληνική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, για όσο διαρκεί η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι διαρκής και βεβαίως δυναμική. «Θα προσαρμόζεται στις εξελίξεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν πάντοτε» ξεκαθάρισε.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του νομικού πλαισίου, ώστε ο αρχηγός της ΕΥΠ να έχει τη θεσμική δυνατότητα να ενημερώσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί. Τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης δρόμων για την υπέρβαση υφιστάμενων παθογενειών και επιχείρησε να εξηγήσει ότι η ΕΥΠ δεν είναι μια οποιαδήποτε υπηρεσία, όπως π.χ. η Πολεοδομία, όπου μπορεί να προσέλθει ο καθένας για να ενημερωθεί για το θέμα του.

Όσον αφορά στις προκλήσεις της Άγκυρας, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Είμαστε σε εγρήγορση με την Τουρκία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή