Οι αποστολές smartphone στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 24% σε σύγκριση με το 2022

0
6

Έρευνα αγοράς που διενεργήθηκε από την Counterpoint δείχνει πως η αγορά των smartphone στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 24% το δεύτερο τρίμηνο του έτους συγκριτικά με πέρυσι. Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο με πτώση των πωλήσεων.

Κατασκευαστές όπως η Samsung, η Motorola και η TCL-Alcatel σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση στις αποστολές. Πιο συγκεκριμένα, οι αποστολές της Samsung μειώθηκαν κατά 37%, της Motorola κατά 17% και της TCL-Alcatel κατά 69%. Ακόμα, οι αποστολές της Apple συρρικνώθηκαν μόλις κατά 6%, με αποτέλεσμα οι προσδοκίες για την επερχόμενη σειρά iPhone 15 να παραμένουν ανοδικές σύμφωνα με τους αναλυτές. Η Google ήταν η μόνη που αύξησε τις αποστολές της κατά 48% αλλά δεν είχε πολλές αρχικά.

αποστολές smartphone, Οι αποστολές smartphone στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 24% σε σύγκριση με το 2022

Συνολικά, η Apple ηγείται της αγοράς με μερίδιο 55%, η Samsung έρχεται δεύτερη με 23% και η Motorola την τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 9% για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Aξίζει να επισημάνουμε τη θετική πορεία των foldable στην αγορά, κυρίως χάρη στον νέο ανταγωνισμό. Εκτός από τα μοντέλα της Samsung, η Motorola παρουσίασε τα Razr 40 και 40 Ultra και η Google κυκλοφόρησε το πρώτο της Pixel Fold. Με την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 5 και Z Flip 5, η αγορά αναμένεται να φτάσει σε νέα υψηλά το επόμενο τρίμηνο.

Οι αναλυτές κατηγορούν την πρόσφατη οικονομική αναταραχή για τις πτωτικές πωλήσεις στην αγορά των smartphone.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ