Ολλανδία: Στο πλευρό των ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού των εξαγωγών τσιπ προς την Κίνα

0
4

Νέα μέτρα στις εξαγωγές τεχνολογίας ημιαγωγών σχεδιάζει να επιβάλει η Ολλανδία, καθώς “συστρατεύεται” με τις ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού τους προς την Κίνα.

Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για την πρώτη κίνηση της Ολλανδίας, που ελέγχει βασικό μέρος της τεχνολογίας κατασκευής τσιπ, προς την υιοθέτηση των κανόνων που προωθεί η Ουάσινγκτον, με στόχο να παρακωλύσει τη βιομηχανία κατασκευής τσιπ της Κίνας και να επιβραδύνει τις στρατιωτικές της προόδους.

Η Ολλανδή υπουργός Εμπορίου Liesje Schreinemacher ανακοίνωσε την απόφαση σε επιστολή της προς το κοινοβούλιο, λέγοντας ότι οι περιορισμοί θα εισαχθούν πριν από το καλοκαίρι.

Η επιστολή της δεν κατονόμασε την Κίνα, που αποτελεί βασικό εμπορικό εταίρο της Ολλανδίας, ούτε την ASML Holding NV, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία τεχνολογίας και σημαντικό προμηθευτή των κατασκευαστών ημιαγωγών, όμως είναι βέβαιο ότι τόσο το Πεκίνο όσο και ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός κολοσσός, θα επηρεαστούν από την απόφαση.

«Επειδή οι Κάτω Χώρες θεωρούν απαραίτητο για λόγους εθνικής ασφάλειας να τεθεί αυτή η τεχνολογία υπό εποπτεία με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, το υπουργικό συμβούλιο θα εισαγάγει έναν εθνικό κατάλογο ελέγχου», αναφέρεται στην επιστολή.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ