Οπλισμένο drone με ΑΙ επιτέθηκε αυτόνομα, χωρίς ανθρώπινη υποστήριξη

0
6
Οπλισμένο Drone με ΑΙ επιτέθηκε αυτόνομα, χωρίς ανθρώπινη υποστήριξη

Ένα σκηνικό δυστοπίας έγινε πραγματικότητα στα πεδία των μαχών της Λιβύης, σύμφωνα με αναφορές των Ηνωμένων Εθνών. Ένα drone επιτέθηκε σε ανθρώπους αυτόνομα, χωρίς να απαιτείται ο χειρισμός ή η καθοδήγηση από κάποιο σταθμό βάσης.

Η επιχείρηση φέρεται να έλαβε χώρα στις 27 Μαρτίου 2020, όπως αναφέρει έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της Operation Peace Storm, των δυνάμεων του πρωθυπουργού της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ-Σάρατζ, εναντίον δυνάμεων των αντιφρονούντων του Στρατηγού Χάφταρ, στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα.

Drone με ΑΙ επιτίθεται για πρώτη φορά σε ανθρώπους χωρίς υποστήριξη

Για την επίθεση αυτή χρησιμοποιήθηκαν οπλισμένα Drones, όπως το μοντέλο STM Kargu – 2 που μπορείτε να δείτε στο συνοδευτικό βίντεο αυτού του άρθρου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα drone χρησιμοποιείται στο πεδίο της μάχης, αλλά η διαφορά εδώ έγκειται στο γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η Τεχνητή Νοημοσύνη ενήργησε χωρίς ανθρώπινη υποστήριξη.

Τα drones της STM θεωρούνται ιδανική λύση για πλήγματα ακριβείας εναντίον ανθρώπινων στόχων, γεγονός που τα καθιστά έτοιμα προς χρήση εναντίον της τρομοκρατίας. Η είδηση ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη ενήργησε ανεξάρτητα στο πεδίο της μάχης στη Λιβύη έχει εγείρει έντονη ανησυχία από ανθρωπιστικές οργανώσεις και άλλους φορείς για την εξέλιξη του πολέμου.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ