Ο Γ. ΤΑΣΙΟΣ ΣΤΗΝ “Π”: “Λευκή εβδομάδα”, μια μεγάλη ευκαιρία για τον τουρισμό

0
20
Λευκή εβδομάδα

“To Υπουργείο Τουρισμού αντιμετώπισε σε πρώτη φάση θετικά την πρόταση μας για τη “λευκή εβδομάδα” στα σχολεία και  περιμένουμε και την θέση του Υπουργείου Παιδείας”. Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος ο οποίος μιλά στην “Π” για το σκεπτικό αυτής της ιδέας που έχει γίνει επιτυχημένος θεσμός στο εξωτερικό αλλά και τις εκτιμήσεις που γίνονται για τη νέα σεζόν.

Ο κ. Τάσιος σημείωσε: “Στις 4 Δεκεμβρίου είχαμε μια συνάντηση με την κ. Κουντουρά και της θέσαμε το πάγιο αίτημα του κλάδου από το 2014 να ενισχυθεί ο χειμερινός εσωτερικός τουρισμός με τις οικογενειακές διακοπές των Ελλήνων σε πολύ προσιτές τιμές.

Αυτό μπορεί να γίνει με τέσσερις ημέρες αργίας αμέσως μετά την Καθαρή Δευτέρα. Ημέρες που μπορούν να αφαιρεθούν από τις διακοπές του καλοκαιριού”.

Όπως είπε ο ίδιος, το Υπουργείο Τουρισμού βλέπει θετικά την πρόταση και οι ξενοδόχοι περιμένουν να ενημερωθούν και για τις απόψεις του υπουργού Παιδείας.

Ο Γ. ΤΑΣΙΟΣ ΣΤΗΝ “Π”
Ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος μιλά στην “Π” για την “λευκή εβδομάδα” και τις εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν.

Δεν υπάρχει μόνο ο Αύγουστος για διακοπές.
Τον χειμώνα δεσμευόμαστε για πολύ καλές τιμές

Σε ερώτηση για το εάν οι ελληνικές οικογένειες έχουν τη δυνατότητα και για χειμερινές διακοπές τόνισε:

“Στις φετινές διακοπές των Χριστουγέννων παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην τουριστική κίνηση στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός ενδεικτικό της τάσης των Ελλήνων για μια, έστω και σύντομη, εκδρομή.

Πολλοί Έλληνες το θέλουν και μπορούν να το κάνουν έστω για 1-2 ημέρες. Είναι λάθος να πηγαίνουν όλοι διακοπές μόνο τον Αύγουστο που υπάρχει παντού συνωστισμός και είναι όλα πιο ακριβά.

Παιδά στα χιόνια
“Θα διαμορφώσουμε καλές τιμές για τις οικογένειες και θα τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός τον χειμώνα”.

Η Ελλάδα είναι όμορφη και κατάλληλη για διακοπές όλες τις εποχές, και τους χειμερινούς μήνες”.

Πάντως ο κ. Τάσιος είπε ότι ακόμη και εάν υπάρχει συμφωνία από όλες τις πλευρές η “λευκή εβδομάδα” δεν μπορεί να εφαρμοστεί φέτος -έχουμε μόλις λίγες εβδομάδες πριν την Καθαρή Δευτέρα, σχολίασε- αλλά από του χρόνου.

Καλώς η Κρήτη έκανε την αρχή για την επέκταση

Όσον αφορά στις προσπάθειες που άρχισαν στην Κρήτη για την επέκταση της σεζόν, ο πρόεδρος της ΠΟΞ ανέφερε: “Έγινε μια αρχή και είναι πολύ σωστό που αυτή η αρχή έγινε από την Κρήτη λόγω των κατάλληλων ξενοδοχειακών υποδομών και ασφαλώς των καλών καιρικών συνθηκών.

Φέτος μπορεί να επωφεληθούν λιγότεροι επιχειρηματίες από τον χειμερινό τουρισμό, του χρόνου όμως θα είναι περισσότεροι και κάθε χρόνο θα αυξάνονται.

Πρέπει να γίνει από 2-3 περιοχές της χώρας η αρχή πιλοτικά, για παράδειγμα με εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να αρχίσει σιγά-σιγά να επεκτείνεται, να καθιερώνεται”.

Ο Γ. ΤΑΣΙΟΣ  με την υπουργό Τουρισμού
“Συζητήσαμε την πρότασή μας με την υπουργό Τουρισμού περιμένουμε τη θέση του Υπουργείου Παιδείας”.

Η καλοκαιρινή σεζόν

Η φετινή τουριστική κίνηση θα διαμορφωθεί στα περυσινά επίπεδα, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, ο οποίος εξηγεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερη αύξηση, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το μεγάλο στοίχημα αφορά σο 2019, αφού θα έχουμε ξανά στο προσκήνιο ανταγωνίστριες χώρες όπως είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία με χαμηλές τιμές.

Μισοτιμής οι διακοπές σε Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία

Σε ερώτηση για το πώς θα διαμορφωθούν φέτος το καλοκαίρι οι τιμές στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες ο πρόεδρος της ΠΟΞ είπε ενδεικτικά ότι σε έναν Γερμανό η διαμονή τον Ιούλιο σε ένα 4άστερο ξενοδοχείο all Inclusive θα στοιχίσει 40-60 ευρώ την βραδιά, ενώ  αντίστοιχα στην Τουρκία, την Αίγυπτο ή την Τυνησία η αντίστοιχη τιμή θα είναι 25-30 ευρώ.

 

patris

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ