Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών για την Παλαιστίνη και τους πλημμυροπαθείς

0
5

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση στο καφέ «Θεατρίνη». Τα δύο θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την Παλαιστίνη, και την αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς.

Για την Παλαιστίνη μίλησε η γραμματέας του συλλόγου Ευαγγελινού Δέσποινα εξηγώντας πως αυτά που παρακολουθούμε σήμερα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ο παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς. Θύμα αυτής της κατάστασης βέβαια είναι και ο λαός του Ισραήλ που όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις, βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής μετρώντας και αυτός τα δικά του θύματα. Επιβεβαιώνεται ότι όσο παραμένει η κατοχή στην Παλαιστίνη οι δύο λαοί δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και θα βρίσκονται πάντα με τον φόβο μιας νέας κλιμάκωσης των στρατιωτικών συγκρούσεων. Επίσης αναφέρθηκε στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας, την στοίχιση της κυβέρνησης της ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων στην Ελλάδα στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ για την περιοχή, και την ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων τις τελευταίες δεκαετίες για το διαχρονικό ισραηλινό έγκλημα ενάντια στους Παλαιστίνιους. Κλείνοντας την ομιλία της είπε πως το δίκιο είναι χαραγμένο στων λαών τη μνήμη και πως στηρίζουμε τον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού που κρατά δεκαετίες και δίνει απάντηση στην άθλια προπαγάνδα. Η προπαγάνδα τους δεν θα περάσει στον ελληνικό λαό που διαδηλώνει μαζικά σε όλη την Ελλάδα για να σταματήσει το έγκλημα και η συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή. Η προπαγάνδα τους δεν θα περάσει ούτε στους λαούς όλου του κόσμου που βγαίνουν στους δρόμους για να σταθούν στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης ακόμα και στις χώρες της «δημοκρατικής Δύσης» που απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Πέτρου Λίλα μιλώντας για την αδιάκοπη δράση του συλλόγου μαζί με ταξικά σωματεία και φορείς όλο αυτό το διάστημα από τις πρώτες καταστροφικές συνέπειες του Daniel μέχρι και σήμερα. Τόνισε την σημαντική διάσταση στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και συνολικά του λαού του Βόλου, που βοηθάει έμπρακτα να μείνουν όρθιοι να μην λυγίσουν, αλλά και να διεκδικήσουν πλήρεις αποζημιώσεις, ουσιαστικά μετρά στήριξης και αντιπλημμυρικά έργα. Να γίνει πράξη πως μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

Τέλος έγιναν τοποθετήσεις από μέλη και φίλες του συλλόγου και μια εποικοδομητική  συζήτηση για το πως θα διευρύνουμε την πάλη μας ενημερώνοντας τον λαό του Βόλου όσο πιο πλατιά γίνεται. Επίσης δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα βοήθειας είτε με την φυσική παρουσία μας, είτε με υλικά αγαθά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή