Ο λαβωμένος Ολυμπιακός πήρε διπλό στο Βελιγράδι από τη Μακάμπι

0
3

Ο λαβωμένος Ολυμπιακός ξεπέρασε τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν, έδειξε χαρακτήρα και πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην άδεια «Χάλα Πιονίρ» ή «Aleksandar Nikolic Hall», επικρατώντας της Μακάμπι με 79-74, για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Σε ένα ματς που έγινε στο Βελιγράδι λόγω του πολέμου σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, οι Πειραιώτες, μολονότι έπαιζαν χωρίς Μιλουτίνοφ και ΜακΚίσικ, ενώ έχασαν στη διάρκεια του ματς και τους Γουίλιαμς-Γκος (τραυματίας) και Πίτερς (αποβολή), επικράτησε 79-74 για την 8η αγωνιστική φέρνοντας το ρεκόρ τους σε ισορροπία (4-4).

Για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν υπήρξε ένας πρωταγωνιστής αλλά ήταν περισσότερο αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας το αποτέλεσμα στο Βελιγράδι. Κυρίως ήταν προϊόν της καλής άμυνας που κράτησε τη Μακάμπι στους 74 πόντους και κυρίως την περιόρισε στα κρίσιμα σημεία του ματς αλλά και των λύσεων που έδωσαν επιθετικά άπαντες: απ’ τον Γουόκαπ και τον Πίτερς που τελείωσαν το ματς με 13 πόντους, μέχρι τον Φαλ και τον Κάνααν που είχαν από 10πόντους, τους Σίκμα και Γουίλιαμς-Γκος από 8 και τον Παπανικολάου με 7π..

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλο πρώτο ημίχρονο σκοράροντας 51 πόντους, ενώ δέχθηκε μόλις 36 φέρνοντας τη διαφορά στο +15. Σταδιακά όμως η Μακάμπι επανήλθε στη διεκδίκηση του ματς μειώνοντας τη διαφορά. Στα κρίσιμα σημεία ωστόσο οι ερυθρόλευκοι ήταν αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση και έφτασαν σε μια νίκη ουσίας αλλά και ψυχολογίας…

Μετά τη μείωση σε 74-76 λίγο πριν το τέλος από τη Μακάμπι, ο Μπαρτζώκας έστειλε στο παρκέ τον Μπραζντέικις αντί του Φαλ, με τον Λιθουανό να κερδίζει φάουλ από τον Κλίβελαντ στα 13’’, ευστοχώντας μόνο στην 1η βολή (74-77). Πήρε, όμως το επιθετικό ριμπάουντ πριν καθίσει στον πάγκο για να επιστρέψει ο Φαλ. Και στα 7’’, ο παίκτης που πήγε ν’ αλλάξει τα δεδομένα για τη Μακάμπι, Ρόμαν Σόρκιν, υπέπεσε σε φάουλ στον Κέινααν.
Ο Αμερικανός γκαρντ της ομάδας του Πειραιά πέτυχε και τις δύο βολές (74-79). Μετά το τάιμ άουτ του Κάτας, ο Κόλσον ήταν άστοχος σε τρίποντο στα 4’’, ο Ταμίρ Μπλατ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε νικητής, με τελικό σκορ 74-79.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Όντετ Κάτας): Κλίβελαντ 5, Ουέμπ 10 (2), Μπράουν 5, Μέκο, Σόρκιν 16 (1), Ντιμπαρτολομέο 2, Ριμπέρο 10 (1), Κοέν 3 (1), Νίμπο 5, Μπλατ 13 (1), Κόλσον 5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 13 (1), Ουίλιαμς-Γκος 8 (1), Κέινααν 10 (2), Λούντζης 3, Λαρεντζάκης 4, Φαλ 10, Παπανικολάου 7 (1), Μπραζντέικις 3, Πίτερς 13 (2), Σίκμα 8.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή