ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν στέλνει 3.000 στρατιώτες στη Πολωνία, Γερμανία και Ρουμανία σε ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας απέναντι στη Ρωσία…

0
43
US Troops

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να αναπτύξει περισσότερους από 3.000 Αμερικανούς στρατιώτες για να ενισχύσουν την άμυνα των Ευρωπαίων συμμάχων στην πρώτη μεγάλη κίνηση των αμερικανικών δυνάμεων στη στρατιωτική αντιπαράθεση της Ρωσίας με την Ουκρανία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Ο Μπάιντεν στέλνει περίπου 2.000 στρατιώτες από το Fort Bragg, στην Πολωνία και τη Γερμανία αυτή την εβδομάδα και επίσης επανατοποθετεί περίπου 1.000 στρατιώτες που αποτελούν μέρος μιας μοίρας πεζικού Stryker με έδρα τη Γερμανία στη Ρουμανία, στην ανατολική πτέρυγα του NATO, εγγύτερα στη Ρωσία, είπαν οι αξιωματούχοι.

Επιπλέον, το Πεντάγωνο αναμένει να κάνει και άλλες κινήσεις δυνάμεων εντός της Ευρώπης και έχει διατάξει αρκετές χιλιάδες ακόμη στρατιώτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αναπτυχθούν, πέρα ​​από τους 8.500 στρατιώτες στους οποίους δόθηκαν παρόμοιες εντολές την περασμένη εβδομάδα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Συνολικά, οι κινήσεις έχουν σκοπό να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τη Ρωσία από την επίθεση στην Ουκρανία και να αποτρέψουν τον πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Μαζί με αυτές τις κινήσεις, η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να βρει μια διπλωματική λύση, προετοιμάζοντας ένα μπαράζ οικονομικών κυρώσεων σε περίπτωση επίθεσης της Ρωσίας και επιτρέποντας τη μεταφορά ορισμένων όπλων και άλλου εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Ο κ. Μπάιντεν υπέγραψε τις στρατιωτικές προτάσεις μετά από συνάντηση την Τρίτη με τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν και τον πρόεδρο του Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγό Μαρκ Μίλι, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Ο Όστιν συζήτησε σχετικά με τις αποστολές με τους ομολόγους του από τη Ρουμανία, τη Γερμανία και την Πολωνία την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ μερικές εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές και δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων βρίσκονται εντός της Ουκρανίας, καμία από τις νέες δυνάμεις δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να εισέλθει στη χώρα και όλες οι αναπτύξεις αναμένεται να είναι προσωρινές, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Οι δυνάμεις αναμένεται να αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες, είπαν οι αξιωματούχοι, αρνούμενοι να δώσουν λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες αποστολές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ