Ο Οδηγισμός της Μαγνησίας πρωτοπόρος στην βοήθεια των επιχειρούντων στα πύρινα μέτωπα

0
8

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού της Μαγνησίας,  με τα τρία Τοπικά Τμήματα που ενεργοποιούνται στην περιοχής μας, το Τ.Τ της Νέας Ιωνίας , το Τ.Τ. του Βόλου και το Τ.Τ. της Αγριάς,  από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας που εκδηλώθηκε με  τα πύρινα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, ενεργοποίησε το Δίκτυο Πολιτικής Προστασίας του, «ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» και έθεσε τις δυνάμεις του στη διάθεση της πολιτείας, κάνοντας πράξη την κοινωνική συμμετοχή και προσφορά του.

Συγκεκριμένα μέσα σε μια μόνο ημέρα έκανε οργανωμένο αγώνα δρόμου για την συλλογή ειδών ανάγκης και αποστολή τους για την ανακούφιση των επιχειρούντων στα πύρινα μέτωπα της περιοχής μας.

Από την πρώτη στιγμή η υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας του Οδηγισμού ήρθε σε επαφή με το Πυροσβεστικό Σώμα για τις υλικές ανάγκες που υπάρχουν  στους επιχειρούντες εθελοντές και πυροσβέστες.  Το βράδυ της 26ης  συντάχθηκε η ανακοίνωση για την συγκέντρωση των απαραίτητων: ισοτονικά, νερά, ξηρά τροφή ( μπάρες δημητριακών), φυσικά δάκρυα και κρέμες Flogo.

H ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε τουλάχιστον συγκινητική. Στην Εστία του Τοπικού Τμήματος της Νέας Ιωνίας συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες υλικά. Στελέχη  και των τριών Τοπικών Τμημάτων παραλάμβαναν και συσκεύαζαν κατά είδος τα πράγματα που είχαν άμεση ανάγκη οι επιχειρούντες στα μέτωπα της φωτιάς. Το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιουλίου παρέδωσαν στο Πυροσβεστική Υπηρεσία στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, 5 κούτες με υλικά και 22 εξάδες νερού, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας παρέδωσαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τμήμα του Βόλου άλλες 15 κούτες με  πολύτιμα για την περίσταση είδη.   Στο σύνολο παραδόθηκαν 20 κούτες με υλικά και 120 εξάδες νερό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ευχαρίστησε θερμά τις εθελόντριες και τους εθελοντές του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για την ανεκτίμητη βοήθεια.

«Εμείς έχουμε στόχο να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε για να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας όσο το δυνατόν πιο σύντομα», ανέφερε η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας κ. Νατάσα Κουτσοπούλου, που ανέλαβε τον συντονισμό της όλης δράσης.

Όλα τα στελέχη του  Οδηγισμού των τριών Τοπικών Τμημάτων, που συμμετείχαν με περίσσιο αίσθημα ευθύνης και φροντίδας στην κινητοποίηση, μίλησαν ενθουσιασμένοι για  την αυθόρμητη και αθρόα συμμετοχή του κόσμου.

«Σας ευχαριστούμε όλους θερμά. Η ανταπόκρισή σας μας δίνει κουράγιο να συνεχίζουμε. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον» αναφέρουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή