Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ για την απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου

0
7
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ για την απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου
φωτογραφία αρχείου

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, απευθύνει στους εργαζόμενους στους Δήμους ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας.
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση, με ομόφωνη απόφασή του συμμετέχει στην γενική πανελλαδική απεργία, την Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2022, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας με κυρίαρχο αίτημα «Γενναίες αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια, χωρίς vouchers και pass».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική αυτοδιοίκηση, 12 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν είδαν καμία αύξηση στον μισθό, αλλά αντίθετα είχαν περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές τους, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά τους.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. 3 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1/1/2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000 € τον χρόνο δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ αύξηση, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000 € μέχρι 20.000 € θα πάρουν αύξηση από 1,83€ τον μήνα μέχρι 14,66 €! Η κυβέρνηση εμπαίζει τους Δ.Υ. και παραπλανεί συνειδητά την ελληνική κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν:
• Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού
• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον Ιδιωτικό Τομέα
• Ξεπάγωμα μισθολογικά της διετίας 2016 – 2017
• Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
• Επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού
• Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
• Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού
• Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την Κοινωνική Ασφάλιση
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στους Ο.Τ.Α. και στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.
• Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων. Κατάργηση κάθε σχετικής διάταξης για την ίδρυση και λειτουργία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ» στους Ο.Τ.Α. Α ́ Βαθμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή