Παιδιά στο σπίτι: Καθημερινή μελέτη σαν παιχνίδι από το brainy.gr

0
13
στο σπίτι

Τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι λόγω των έκτακτων μέτρων της πολιτείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, όμως πλέον έχουν τη δυνατότητα να μην αφήσουν τη μελέτη των μαθημάτων τους να αδρανίσει, μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας brainy.gr.

Όπως εξηγεί η κυρία Μαργαρίτα Ρουνά – Αθανασίου, Co – Founder του brainy.gr στο Newsbomb.gr, πρόκειται για μία υπηρεσία που παρέχεται δωρεάν καθόλη την περίοδο ισχύος των έκτακτων μέτρων, προς μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού, αλλά και τρων τριών τάξεων του Γυμνασίου. Αυτό που απαιτείται είναι μία απλή διαδικασία εγγραφής από τον γονιό και στη συνέχεια το παιδί έχει στη διάθεσή του όλο το υλικό του brainy.gr που το αφορά ως προς τη σχολική του μελέτη.

Το brainy.gr περιλαμβάνει όλη τη σχολική ύλη των βασικών μαθημάτων των αντίστοιχων τάξεων, σε επίπεδο θεωρίας, ασκήσεων, διαδραστικών test, ενώ παρέχει και καθημερινή υποστήριξη ως προς την επίλυση των αποριών των παιδιών από την εκπαιδευτική ομάδα της πλατφόρμας. Η όλη διαδικασία λειτουργεί μέσω email, ενώ τα μαθήματα αναπτύσσονται όλα σε videos, με γραφική απεικόνιση και αφήγηση. Ας δούμε τι δήλωσε στο Newsbomb.gr η κυρία Ρουνά – Αθανασίου για το brainy.gr:

Ο κορωνοϊός δεν μας έχει βάλει στην απομόνωση, καθώς οφείλουμε για το κοινό καλό να παραμείνουμε στο σπίτι για ένα διάστημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς και τα παιδιά μας θα αποκοπούμε από όλες μας τις δραστηριότητες. Υπάρχει η πλατφόρμα brainy.gr, που δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να οργανώσουν και να σχεδιάσουν την καθημερινή τους μελέτη. Πώς προέκυψε η ιδέα της δημιουργία της;

Η πλατφόρμα βγήκε στον «αέρα» το Σεπτέμβριο του 2017. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στα οικονομικά και έχοντας ζήσει στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, επέλεξα τον τομέα του IT (Information Technology) για το μεταπτυχιακό μου. Με δεδομένο το τεχνολογικό μου υπόβαθρο, η ανάγκη για την εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε σήμερα την εκπαίδευση των παιδιών μας, αναδείχθηκε παράλληλα με την πορεία μου ως μαμά. Με την ενασχόλησή μου με την κόρη μου και το σχολείο της, διαπίστωσα ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα μεγάλο κενό στις σύγχρονες μεθόδους παραστατικής μετάδοσης της γνώσης στα παιδιά. Από εκεί ορμώμενη, δημιουργήθηκε η ιδέα του brainy, το όραμα μιας εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, σε όποιο και όσο απομακρυσμένο σημείο της βρίσκονται.

Καταρχήν τι χρειάζεται για να μπει κάποιος στην πλατφόρμα;

Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα αρκεί ο γονέας να συνδεθεί στο brainy.gr, να επιλέξει «εγγραφή» και να ακολουθήσει τα προτεινόμενα βήματα.

Είναι δωρεάν η εγγραφή στην πλατφόρμα; Και ποιο είναι το κόστος των υπηρεσιών;

Στην περίοδο που διανύουμε και με βάση τη συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, παρέχουμε την πρόσβαση στην πλατφόρμα δωρεάν. Η ελεύθερη πρόσβαση θα συνεχίσει μέχρι να ανοίξουν οριστικά τα σχολεία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν εναλλακτικά συνδρομητικά πακέτα, μηνιαία, τετράμηνα ή ετήσια και για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

Ποιες εκπαιδευτικές βαθμίδες αφορά;

Η πλατφόρμα απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου.

Μιλάμε δηλαδή για μελέτη εξ’ αποστάσεως; Ποια μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας;

Ναι, η πλατφόρμα είναι ένα ψηφιακό εργαλείο μελέτης. Το brainy.gr περιλαμβάνει τα βασικά μαθήματα των αντίστοιχων τάξεων και τα παιδιά έχουν στη διάθεση τους όλη τη σχολική ύλη των μαθημάτων, σε επίπεδο θεωρίας, ασκήσεων, επαναληπτικών διαδραστικών test. Έχουν επίσης τη δυνατότητα καθημερινής υποστήριξης για επίλυση των αποριών τους από την εκπαιδευτική ομάδα του brainy. Τα μαθήματα που περιλαμβάνονται είναι όλα τα βασικά κάθε τάξης.

Η πλατφόρμα έχει μόνο κείμενα ή και multimedia υπηρεσίες με εικόνα και ήχο;

Τα μαθήματα αναπτύσσονται όλα σε videos, με γραφική απεικόνιση και αφήγηση από την εκπαιδευτική μας ομάδα.

Μπορεί κάποιος αν θέλει να προχωρήσει και σε ιδιαίτερα μαθήματα;

Η δυνατότητα για online ιδιαίτερα βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης.

Τα μαθήματα είναι επιλεγμένα από τη σχολική ύλη ή υπάρχουν και άλλες πηγές;

Η ύλη των μαθημάτων έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά από την εκπαιδευτική μας ομάδα, η οποία περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς και επιμελητές ύλης, φυσικά ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας.

Η επικοινωνία των μαθητών με την επιστημονική ομάδα του brainy πραγματοποιείται καθημερινά; Και ποιες ώρες; Είναι πάντα διαθέσιμοι οι καθηγητές;

Η επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς μας γίνεται online, μέσω email. Στο διάστημα από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, τα παιδιά μπορούν να στέλνουν τις απορίες τους για κάθε μάθημα και να λαμβάνουν άμεσα απαντήσεις από τον αντίστοιχο καθηγητή της ομάδας μας.

Η επικοινωνία με τους καθηγητές γίνεται με εικόνα και ήχο; Πόσο εύκολη είναι η διαδικασία «σύνδεσης» με το οικιακό δίκτυο των παιδιών;

Όπως αναφέραμε, η επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω email. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εντοπίσει κάποιο πρόβλημα σύνδεσης ή στην παρακολούθηση των videos από τα παιδιά.

Ποιο είναι το όραμά σας και γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο… μηδέν για να μπει στη ζωή των παιδιών μας η τηλεμάθηση;

Η φιλοσοφία μας είναι ότι κάθε παιδί μπορεί να γίνει άριστο, αρκεί να του δοθεί το κατάλληλο για εκείνο περιβάλλον να «ανθίσει». Με αυτή τη βάση, άμεσος στόχος μας είναι να διευρύνουμε περαιτέρω τον κύκλο των μαθημάτων που συμπεριλαμβάνονται στις υφιστάμενες τάξεις, να προχωρήσουμε και στις μικρότερες τάξεις του Δημοτικού ώστε και τα μικρότερα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη τεχνολογία και τα σημαντικά της οφέλη, κάνοντας το παιχνίδι, γνώση και τη γνώση, παιχνίδι. Η τεχνολογία ως υποστηρικτικό εργαλείο εκπαίδευσης ήταν θέμα χρόνου να έρθει και στην ελληνική πραγματικότητα. Δυστυχώς η μετάβαση αυτή γίνεται στην παρούσα φάση αρκετά απότομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ