Παναθηναϊκός πέντε αστέρων, εύκολη τριάρα για ΑΕΚ-Η βαθμολογία

0
14
Το 2-0 της ΑΕΚ με τον Ρότα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 5-0, στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε εξ αναβολής αναμέτρηση στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1

Το «τριφύλλι» είχε τους Τζούριτσιτς και Παλάσιος σε μεγάλη ημέρα, καθώς ο πρώτος άνοιξε το σκορ μόλις στο 3’, ενώ σέρβιρε το δεύτερο τέρμα στον συμπαίκτη του στο 33’, για να ακολουθήσει το πέναλτι που κέρδισε ο δεύτερος στο 45’, έστω και αν χρειάστηκε η επέμβαση VAR και το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Σπόραρ!

Με την ομάδα των δυτικών προαστείων να μένει με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ασεβέδο με απευθείας κόκκινη στη συγκεκριμένη φάση και να μην μπορεί να «ακολουθήσει», ενώ δέχτηκε δύο ακόμα τέρματα, από τον Τζούριτσιτς στο 59′ και από τον Γερμέγεφ που είχε μπει αλλαγή, στο δεύτερο λεπτό του επιπλέον χρόνου.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός -που ολοκλήρωσε και αυτός με δέκα μετά την αποβολή του Ζέκα , ο οποίος έκανε ντεμπούτο μετά από έξι χρόνια- λόγω αποβολής στο 86′- ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με 16 βαθμούς και στο -3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, τον οποίο αντιμετωπίζει μετά την επανέναρξη στο Φάληρο, στις 22 Οκτώβρη.

Την ώρα που ο Ατρόμητος παρέμεινε χωρίς νίκη για έβδομο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, όντας 12ος με τρεις μόλις πόντους και θα φιλοξενηθεί από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (79′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι (58′ Αράο), Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Βιλένα (57′ Ζέκα), Βέρμπιτς, Τζούριτσιτς (79′ Ιωαννίδης), Παλάσιος, Σπόραρ (69′ Γερεμέγεφ).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόλμαν): Τσιντώτας, Κεσχρίντα (88′ Κιβρακίδης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες (57′ Φριντγιόνσον), Γιουμπιτάνα (46′ Ιμερέκοφ), Καμαρά, Βαλένσια (69′ Κουέν), Βέργος (68′ Αντζιέλσκι).

Πρώτη φορά δεν δέχτηκε γκολ

και σκόραρε με αμυντικούς

Κέρδισε με την άμυνά της η ΑΕΚ! Επέστρεψαν στις νίκες οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι ξεπέρασαν το εμπόδιο του Παναιτωλικού, επικρατώντας 3-0 στην OPAP Arena σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ.

Η «Ένωση», με τον κεφάτο Ελίασον να… σερβίρει γκολ στον Βίντα (34’) από κόρνερ, αλλά και στον Ρότα (36’) που σκόραρε από κοντά σε κενή εστία καθάρισε το ματς από το πρώτο μέρος απέναντι στον Παναιτωλικό, που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Γιάννη Πετράκη. Το 3-0 έκανε ο Μουκουντί στο 88’, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 90’+5’.

Η ΑΕΚ πλησίασε στους πέντε βαθμούς τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (έχοντας για πρώτη φορά τα ίδια ματς) και κράτησε για πρώτη φορά (σε όλες τις διοργανώσεις) τη φετινή σεζόν το «μηδέν» στην άμυνα.

Βαθμολογία

1.Ολυμπιακός 19

2.Παναθηναϊκός 16

3.ΠΑΟΚ 14

4.ΑΕΚ 14

5.ΟΦΗ 12

6.Πανσερραϊκός 9

7.Λαμία 9

8.Αρης 8

9.Αστέρας Τρίπολης 8

10.Κηφισιά 6

11.ΠΑΣ Γιάννινα 5

12.Ατρόμητος 3

13.Παναιτωλικός 3

14.ΝΠΣ Βόλος 2

* ΝΠΣ Βόλος και Πανσερραϊκός έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή