Παρουσιάζεται στη Ζαγορά το βιβλίο του Πάνου Σκοτινιώτη

0
6

Το Σάββατο 12 Αυγούστου, 8,30 μ.μ., στον αύλειο χώρο Αρχοντικού Κωνσταντινίδη (Γκαγιάννη)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το καλοκαίρι – φθινόπωρο 2023 η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου, παρουσιάζεται το Σάββατο 12 Αυγούστου στη Ζαγορά, στις 8.30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Κωνσταντινίδη (Γκαγιάννη), το βιβλίο του Πάνου Σκοτινιώτη, «Μαγνησία και Πολιτική εν καμίνω, 1934-1967. Ανατομία της κάλπης και Μετασχηματισμοί».

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει για το βιβλίο του με τον γενικό διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, Διονύση Βαλασσά, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην περιοχή του Πηλίου. Την εκδήλωση θα προλογίσει από την εταιρία ο Γιάννης Κουτσαφτής, οποίος και θα συντονίσει τη συζήτηση.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2022 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας, με πρόλογο του αείμνηστου, ομότιμου καθηγητή Ηλία Νικολακόπουλου, ενώ το εξώφυλλο έχει σχεδιάσει ο Βολιώτης εικαστικός-καθηγητής Αλέξανδρος Ψυχούλης. Πρόκειται για πρωτότυπη μελέτη, καρπό μιας ιδιαίτερα απαιτητικής και εμπεριστατωμένης έρευνας. Στις 700 σελίδες του βιβλίου, με τους 411 πίνακες, τα 12 διαγράμματα και τις 103 φωτογραφίες, ξετυλίγεται ―μέσα από τις μεταβολές της εθνικής ιστορίας― η πολιτική και εκλογική ιστορία της Μαγνησίας από τον Μεσοπόλεμο έως τη δικτατορία των συνταγματαρχών και συμπυκνώνονται οι οικονομικές, κοινωνικές και δημογραφικές αλλαγές. Είναι ένα βιβλίο αναφοράς για τη Μαγνησία, η υποδοχή του οποίου από το αναγνωστικό κοινό υπήρξε ιδιαίτερα θερμή. Το ίδιο θερμή υπήρξε η υποδοχή του από διακεκριμένους πολιτικούς επιστήμονες και ιστορικούς, ενώ εξαιρετικά κολακευτικές είναι οι κριτικές που είδαν το φως της δημοσιότητας σε κεντρικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βιβλίο θα διατίθεται στο χώρο της εκδήλωσης, σε τιμή προσφοράς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή