Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου

0
9
Ο Άγιος Λαυρέντιος

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους στις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για τις φετινές γιορτές. Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκινά με ένα φανταστικό διήμερο αφιερωμένο στα παιδιά.

1) Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 στις 19.30 η ομάδα κουκλοθεάτρου «Τα πάντα Φι» παρουσιάζει μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση και περιπέτεια!

«Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη»
του Κυριάκου Χαρίτου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Χρόνια και χρόνια μελομακάρονα και κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους κάθε Χριστούγεννα στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου.. Ώσπου μια μέρα, μια αναπάντεχη χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα!
Οι δύο μικροί μας ήρωες χάνονται στο μεγάλο δάσος..Εκεί συναντούν διάφορους χαρακτήρες οι οποίοι τους βοηθούν να ξαναβρούν τον δρόμο τους… με ένα μικρό αντάλλαγμα ο καθένας.
Όταν φτάσουν στο ζαχαροπλαστείο θα είναι πια δύο ολόιδια κομμάτια ζυμάρι. Ποιος θα είναι τώρα ο λόγος και η αφορμή για να ξεκινήσουν τον πόλεμο μεταξύ τους;

Ένα αστέρι σωστή σταρ, μια πεινασμένη αρκούδα, ο ρομαντικός πρίγκηπας των ρόδων, ενας τρελούτσικος κηπουρός των ονείρων και φυσικά οι δύο διάσημοι ήρωες μας, υπόσχονται να ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους, να ανοίξουν την όρεξη για γλυκά και να αναδείξουν την ματαιότητα του πολέμου μέσα από άφθονο γέλιο!!

Γενική είσοδος: 5€

2) Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Θεατρικό και Εικαστικό παιχνίδι.


Μια ιστορία χριστουγεννιάτικη θα ξυπνήσει και θα παρασύρει σε περιπέτειες όλους, σε παιχνίδια, σε χορούς και ξεφαντώματα.

Το εργαστήριο θα χωριστεί ως εξής:
11.00-12.00 για 3-5 χρονών
και
12.30-13.30 για 6-12χρονών

Κόστος συμμετοχής: 5€

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ελένη Βογιατζίδου
Παιδαγωγός-Εμψυχωτρια θεατρικού παιχνιδιου – κουκλοπαίκτρια

3) Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 20.00 η  Θεατρική Ομάδα Νέων από την Δράκεια παρουσιάζει την  παραστάση «Ο Θησαυρός της Δράκειας».

Η παράσταση που ενθουσίασε το γειτονικό χωριό της Δράκειας, αλλά και το κοινό της Αγριάς επιτέλους καταφθάνει και στον Άγιο Λαυρέντιο. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση από την Θεατρική Ομάδα Δράκειας, η οποία, με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη πρόσφατα στην περιοχή, σατιρίζει με επιτυχία την πολιτική και τους εκπροσώπους της, τις προσδοκίες και τις παθογένειες των μικρών χωριών κι όλα αυτά μιλώντας την τοπική ντοπιολαλιά. Η προσπάθεια των γειτόνων μας θα κάνει τους ντόπιους να ταυτιστούν και τους επισκέπτες να δουν με άλλο μάτι τους μικρούς γραφικούς τόπους που διακωμωδούν τις δυσκολίες τους και τις ματαιώσεις τους για να πορευθούν στο σήμερα!

Σενάριο – Διάλογοι:
Αθανασία και Αναστασία Λύτρα

Σκηνοθεσία:
Τζούντιθ Πάρκερ

Συμμετέχουν:

Στέλλα Ζεκιάι, Δημήτρης Μηλιόρδος, Αναστασία Λύτρα, Πάτροκλος Μπαλωτής, Ελένη Κακονίκου, Στέλλα Κολυμπάση και Σπύρος Κολυμπάσης.

Είσοδος: 3 Ευρώ

4) Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 20.30 οι EX SILENTIO θα ταξιδέψουν τους παρευρισκόμενους με μoυσικές της Μεσογείου από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα.

To σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio φιλοξενεί την Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραΐτη (τραγούδι, βιέλα) σε ένα συναρπαστικό αφιέρωμα στην Αναγέννηση μέσα από τις σχέσεις της Κρήτης με τη Βενετία σε αντιπαράθεση με παραδόσεις της Μεσογείου.

Το σύνολο Ex Silentio, με πλούσια παρουσία σε διεθνή φεστιβάλ και στη δισκογραφία, παρουσιάζει σπάνια έργα των Κρητών συνθετών Λεονταρίτη και Ντε Λάουντις καθώς και ενόργανη μουσική και τραγούδια λόγιας και προφορικής παράδοσης, καθώς και αποσπάσματα από τους τελευταίους δύο δίσκους (Mneme & Lethe, Carpe Diem Records).

Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραΐτη, τραγούδι & βιέλα

Δημήτρης Κούντουρας, φλάουτο με ράμφος, τραβέρσο & μουσική διεύθυνση

Θύμιος Ατζακάς, ούτι

Βασίλης Ζιγκερίδης, κανονάκι

Ηλέκτρα Μηλιάδου, βιόλα ντα γκάμπα

Νίκος Βαρελάς, κρουστά

Γενική Είσοδος: 8 Ευρώ

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο κτίριο «Στρατώνα» στην κεντρική πλατεία Αγίου Λαυρεντίου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες:

https://www.agioslavrentios.com

https://www.facebook.com/agioslavrentios

«Σημαντικό να θυμόμαστε ότι η υποστήριξη του συλλόγου και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις που διοργανώνει είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της κοινότητας και την προαγωγή των προσπαθειών του. Η συμμετοχή μας ενισχύει την κοινότητα, δημιουργεί δεσμούς και ενθαρρύνει την αλληλεγγύη. Επιπλέον, προωθώντας αυτές τις εκδηλώσεις, δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν, δημιουργώντας μια αλυσίδα ανταλλαγής ιδεών και ανθρώπινης εμπειρίας.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Καλές γιορτές με υγεία, δημιουργικότητα και μοίρασμα.

‘Ολοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά», τονίζεται χαρακτηριστικά από τον πρόεδρο του ΔΣ του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου κ. Αλέξανδρο Σεϊταρίδη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή