«Πονάει πολύ ο τρόπος που χάσαμε»

0
7

Τόνισε στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μετά την ήττα από την ΑΕΛ

Για την επιθυμία και μέσα στην ομάδα και στον κόσμο να κερδηθεί το παιχνίδι με την ΑΕΛ έκανε λόγο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, γι’ αυτό και όπως είπε, πονάει πολύ ο τρόπος που ήρθε η ήττα, ενώ χαρακτήρισε ως κίνητρο που ο βασικός στόχος δεν επετεύχθη, τη βαριά φανέλα και τη μεγάλη ιστορία της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του (απόδοση:magnesiasports):

«Όταν τρώμε ένα τέτοιο γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ήταν μία μικρογραφία της φετινής χρονιάς, γεμίζαμε την καρδάρα με το γάλα, κάναμε προσπάθεια, αλλά στο κομβικό σημείο, το χύναμε μόνοι μας. Δεν ακυρώνει την προσπάθεια των παικτών σε όλη τη διάρκεια της σεζόν σε πολλά πράγματα, αλλά αυτά θα τα πούμε μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ Β.

Πονάει πάρα πολύ ο τρόπος που χάσαμε και λόγω του αντιπάλου αλλά και λόγω σαφέστατα της επιθυμίας και της δικής μας και του κόσμου σ’ αυτό το παιχνίδι.

Στο καθαρά αγωνιστικό ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά το γκολ η Λάρισα ήταν καλύτερη μέχρι το 60’. Μετά ανεβήκαμε πάρα πολύ, κυριαρχήσαμε, ισοφαρίσαμε και το παιχνίδι έδειχνε ότι είναι πιο πιθανόν να νικήσουμε εμείς. Χάσαμε ευκαιρίες, αλλά κανείς δεν θα το θυμάται αυτό και δικαίως.

Δικαίως είναι και ο κόσμος απογοητευμένος και θυμωμένος. Όταν τρως ένα τέτοιο γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, είσαι άξιος της μοίρας σου».

Για τον λόγο που η ομάδα έχει δεχθεί και άλλα γκολ στο τέλος: «Υπάρχει έλλειψη ενέργειας τα τελευταία λεπτά και εξηγείται αυτό και η έλλειψη ενέργειας φέρνει έλλειψη συγκέντρωσης. Η πραγματικότητα είναι για μεγάλο διάστημα για περίπου 50 μέρες παίζαμε ένα ματς κάθε 3,8 μέρες μ’ ένα πολύ περιορισμένα ρόστερ, οπότε πολλά παιδιά είναι καταπονημένα και είχαμε στα τελευταία λεπτά έλλειψη ενέργειας. Εμείς βασιζόμαστε πολύ στην ενέργεια, γιατί κάνουμε ψηλά άμυνα, πρεσάρουμε και μετά ήταν κουρασμένα τα παιδιά».

Για το αν υπάρχει στόχος για τη συνέχεια: «Τον σημαντικότερο στόχο δεν τον καταφέραμε που ήταν να διεκδικήσουμε  με αξιώσεις και να κάνουμε την προσπάθειά μας για πρωτάθλημα.

Ο δεύτερος στόχος, που δεν είναι ο πιο σημαντικός, ήταν ν’ αποφύγει η ομάδα τον εφιάλτη των play out. Δεν το λέω ότι είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό επ’ ουδένι, αλλά τον Γενάρη, έτσι όπως ήταν οι συνθήκες, έγινε μία διαφοροποίηση των στόχων μας, οπότε επετεύχθη ο δεύτερος στόχος, αλλά είμαστε μακριά από τον πρώτο στόχο.

Κίνητρο για μένα στη ζωή μου είναι κάθε μέρα στην προπόνηση και το δικό μου κομμάτι είναι να το μεταδώσω και στα παιδιά. Από κει και πέρα κίνητρο είναι η φανέλα και η ιστορία της ομάδας στην οποία είμαστε.

Είμαστε μία ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία και πολύ βαριά φανέλα. Θα κοιτάξουμε να βρίσκουμε κίνητρο μέσα από τους προπονήσεις και φυσικά στον κάθε αγώνα, γιατί δεν μας αρμόζει να είμαστε ως αγωνιστική εικόνα και παρουσία αυτοί που απλώς συμπληρώνουν».

Για το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ Β’: «Έχουμε δηλώσει όλους τους τιμωρημένους παίκτες με τον ΠΑΟΚ Β’. Θα μπουν κάποια άλλα παιδιά που είναι ευκαιρία να δείξουν και εκείνοι πράγματα και να δηλώσουν παρών ενόψει πλέι οφ».

Για το τι εννοεί με την αλλαγή στόχων: «Είναι ξεκάθαρο ότι από τη στιγμή που είχαμε μείνει πίσω, είχαμε δύο δρόμους. Είχαμε πει με τον Βλαντ Μοράρ που δεν μας βγήκε, ενώ άλλα πολλά παιδιά μας βγήκαν, και τον Λεονάρντο που πίεζε να φύγει, χάσαμε από την επίθεση.

Έπρεπε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, αλλά δεν είναι εύκολο να πάρεις μία απόφαση και να δώσεις πάλι αρκετά χρήματα, για να φέρεις ένα αντίστοιχο φορ και ένα αντίστοιχο εξτρέμ. Είπαμε ότι θα πάμε με το ρόστερ που έχουμε και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το καλύτερο δυνατό».

Ακόμη, σε ερώτηση αν ήταν λόγοι τακτικής που δεν ξεκίνησε ο Κρητικός, ο 47χρονος τεχνικός απάντησε ότι από τη στιγμή που στην ομάδα υπάρχουν τρεις εξτρέμ, παίζουν οι δύο και ο τρίτος έρχεται να βοηθήσει από τον πάγκο.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή