Πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας Dell και Alienware

0
15
Πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας Dell και Alienware

Dell XPS 13 2020

Η Dell κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας για ένα θέμα ευπάθειας ασφαλείας που επηρεάζει περίπου 400 διαφορετικά μοντέλα υπολογιστών Dell και Alienware που έχουν κατασκευαστεί από το 2009 μέχρι σήμερα!

Η ευπάθεια ανακαλύφθηκε από την εταιρεία έρευνας ασφαλείας SentinelLabs σε ένα πρόγραμμα οδήγησης (driver) που χρησιμοποιείται από τα βοηθητικά προγράμματα ενημέρωσης υλικολογισμικού (firmware update utilities) των Dell και Alienware.

Το “ελάττωμα” επιτρέπει σε έναν εισβολέα να έχει πρόσβαση σε πλήρη δικαιώματα σε επίπεδο πυρήνα στα Windows. Η Dell αναφέρει ότι δεν έχει αποδείξεις ότι η ευπάθεια αυτή έχει “αξιοποιηθεί” από κάποιους μέχρι σήμερα.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα μοντέλα Dell και Alienware που επηρεάζονται και ακολουθήστε μια από τις τρεις επιλογές που περιγράφονται εκεί για να απαλλαγείτε από το dbutil_2_3.sys.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ