Προειδοποιήσεις από τη Google για το sideloading στο Android

0
6

Σημαντικές αλλαγές πραγματοποιούνται στη διαδικασία εγκατάστασης εφαρμογών σε iOS αλλά και Android συσκευές προωθώντας την ασφάλεια των χρηστών.

Το sideloading είναι μια πρακτική στην οποία έχουν πρόσβαση οι χρήστες Android από την πρώτη μέρα, ενώ οι χρήστες iOS θα την αποκτήσουν με την ενημέρωση iOS 17.4 που αναμένεται να έρθει το Μάρτιο και έγινε πραγματικότητα μετά από πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες iPhone στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ θα μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές από εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών.

Ωστόσο, και η Google κάνει κάποιες αλλαγές στέλνοντας μια προειδοποίηση στους χρήστες Android που φορτώνουν μια ενημέρωση εφαρμογής.

Όταν κυκλοφόρησε το Android 14 πέρυσι, η Google άρχισε να εκδίδει προειδοποιήσεις για τους χρήστες Pixel που φορτώνουν μια ενημέρωση εφαρμογής από διαφορετική πηγή. Η προειδοποίηση έλεγε στους χρήστες πως αν εγκαταστήσουν μια ενημέρωση εφαρμογής από ένα άλλο κατάστημα εφαρμογών, θα μπορούσαν να λαμβάνουν ενημερώσεις από οποιαδήποτε πηγή στο τηλέφωνό τους. Αρχικά εντοπίστηκε για εφαρμογές Google μόνο σε τηλέφωνα Pixel αλλά φαίνεται ότι περισσότεροι χρήστες Android έχουν δει αυτήν την προειδοποίηση πρόσφατα για εφαρμογές εκτός Google σε συσκευές Samsung Galaxy.

Ειδοποίηση που έλαβε ένας χρήστης του Galaxy S23 Ultra όταν επρόκειτο να εγκαταστήσει μια ενημέρωση για την εφαρμογή AccuWeather από ένα κατάστημα εφαρμογών τρίτου μέρους έλεγε: “Θα ενημερώσετε αυτήν την εφαρμογή από το APK Mirror Installer (beta); Αυτή η εφαρμογή λαμβάνει συνήθως ενημερώσεις από το Google Play Store. Με την ενημέρωση από διαφορετική πηγή, ενδέχεται να λαμβάνετε μελλοντικές ενημερώσεις από οποιαδήποτε πηγή στο τηλέφωνό σας. Η λειτουργία της εφαρμογής ενδέχεται να αλλάξει. ” Ο χρήστης έχει δύο επιλογές στην κάτω δεξιά γωνία της ειδοποίησης: “Ακύρωση” ή “Ενημέρωση ούτως ή άλλως”.

Η προειδοποίηση εμφανίζεται μόνο μία φορά. Εάν κάνετε λήψη μιας εφαρμογής από το Play Store και στη συνέχεια φορτώσετε μια ενημερωμένη έκδοση από μια άλλη πηγή, δεν θα λάβετε ξανά την προειδοποίηση για την επόμενη ενημέρωση.

Επομένως, είναι σημαντικό ο χρήστης να γνωρίζει και να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του, γνωρίζοντας πως ίσως να μην είναι το ίδιο ασφαλές να εγκαταστήσει μια εφαρμογή από μη επίσημη πηγή.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ