Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Κλείνετε το τηλέφωνό σας για πέντε λεπτά την ημέρα

0
1

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Anthony Albanese, υποστηρίζει ότι οι κάτοχοι smartphone θα πρέπει να απενεργοποιούν τα τηλέφωνά τους για τουλάχιστον πέντε λεπτά κάθε μέρα. Και ο λόγος είναι σοβαρός.

Τερματίζοντας τη λειτουργία του τηλεφώνου σας, κάθε λογισμικό υποκλοπής που εκτελείται στο παρασκήνιο στη συσκευή σας θα σταματήσει. Σταματώντας τυχόν διαδικασίες παρασκηνίου, αποκτάτε κάποια προστασία από κακόβουλο λογισμικό.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Albanese είπε ότι οι Αυστραλοί πρέπει να είναι προνοητικοί. «Πρέπει να κινητοποιήσουμε τον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να κινητοποιήσουμε, επίσης, τους καταναλωτές», είπε παρουσιάζοντας τον πρώτο εθνικό συντονιστή κυβερνοασφάλειας της χώρας.

“Όλοι έχουμε ευθύνη. Απλά πράγματα, κλείστε το τηλέφωνό σας κάθε βράδυ για πέντε λεπτά. Για όσους το παρακολουθούν, κάντε το κάθε 24 ώρες, κάντε το ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας ή οτιδήποτε άλλο κάνετε.”

Οι οδηγίες της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για την ασφάλεια των κινητών συσκευών προτείνουν στους καταναλωτές να επανεκκινούν τα smartphone τους μία φορά την εβδομάδα για να αποτρέψουν το hacking. Ο Δρ Priyadarsi Nanda, ο οποίος είναι ανώτερος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ, όπου ειδικεύεται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, λέει ότι με την επανεκκίνηση ενός τηλεφώνου σε τακτική βάση, οι εφαρμογές και οι διαδικασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο κλείνουν αναγκαστικά, εμποδίζοντάς τους να συλλέγουν δεδομένα ή να παρακολουθούν τους χρήστες.

Ο Δρ Nanda σημείωσε πως «δεδομένου του πόσο χρησιμοποιούμε smartphone στη ζωή μας, γνωρίζουμε περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι δεν έχουν απενεργοποιήσει τα τηλέφωνά τους για έναν ολόκληρο χρόνο». Μερικοί άνθρωποι βασίζονται στο ξυπνητήρι του τηλεφώνου τους και αφήνουν τη συσκευή ενεργοποιημένη 24 ώρες την ημέρα. Λέει ότι ενώ ορισμένα από τα οφέλη της επανεκκίνησης ενός τηλεφώνου μπορούν να επιτευχθούν κλείνοντας μια εφαρμογή που μπορεί να εκτελείται στο παρασκήνιο, άλλες λειτουργίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο ενός παραβιασμένου τηλεφώνου μπορούν να σταματήσουν μόνο με την απενεργοποίηση του.

“Εάν υπάρχει μια διαδικασία που εκτελείται από την πλευρά του αντιπάλου, η απενεργοποίηση του τηλεφώνου σπάει την αλυσίδα, ακόμη και αν είναι μόνο για τη στιγμή που το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, σίγουρα απογοητεύει τον πιθανό χάκερ. Μπορεί να μην σας προστατεύσει πλήρως. αλλά [η επανεκκίνηση] μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα”, τόνισε.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ