Πρόβλημα με τον τουρισμό στις Σποράδες η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Βόρεια Μακεδονία

0
20
DCIM100MEDIADJI 0696.JPG
DCIM100MEDIADJI_0696.JPG

H  ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βόρεια Μακεδονία χτυπάει καμπανάκι και για εμάς. Ο κίνδυνος να στερηθεί ο ελληνικός τουρισμός μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια  παραθεριστές που τους περιμένει «σαν το νερό στην έρημο» είναι ορατός. Οι Αρχές έθεσαν από χθες σε καραντίνα έως και την ερχόμενη Τρίτη σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις, και εάν η καμπύλη της πανδημίας δεν υποχωρήσει, πιθανότατα δεν θα ανοίξουν ούτε τα σύνορα της χώρας. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο ευρωπαϊκός οδικός άξονας 10, από την Ελλάδα προς τις τουριστικές αγορές της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης, θα παραμείνει, άγνωστο για πόσο, κλειστός, οπότε, πλην των Βορειομακεδόνων, δεν θα μπορούν να κατευθυνθούν οδικώς προς τις ελληνικές θάλασσες και Σέρβοι, Τσέχοι, Ούγγροι, Πολωνοί κ.ά. παραθεριστές, και οι πυρετώδεις προετοιμασίες σε Χαλκιδική, Πιερία, Θάσο, Ιόνιο, Σποράδες ίσως πάνε στράφι.

Τι συνέβη και υπήρξε πισωγύρισμα στη Βόρεια Μακεδονία; Το είπε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ολιβερ Σπασόφσκι και είναι ταυτόχρονα ένα μήνυμα προς όλους, ημών συμπεριλαμβανομένων: «Ναι μεν περίπου το 85% του πληθυσμού σεβάστηκε τα μέτρα, αλλά υπήρχαν ανεύθυνοι οι οποίοι παραβίαζαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τις συναθροίσεις, και άλλοι οι οποίοι πίστευαν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καν ο ιός». Το ρεπορτάζ από τα Σκόπια λέει πως το πρόβλημα επανεμφανίστηκε κυρίως σε μουσουλμανικές συνοικίες, όπου τις ημέρες του Ραμαζανίου πολλοί Αλβανοί, πεπεισμένοι ότι ο κορωνοϊός είναι ένα  «παραμύθι» των απίστων, το έριξαν στο  ομαδικό φαγοπότι. Μάλιστα ένας  θρησκευτικός τους ηγέτης απείλησε με τζιχάντ εάν οι Αρχές επιμείνουν να διενεργούν σε πιστούς υγειονομικούς ελέγχους. Ομως θα ήταν άδικο να φορτώσει κανείς τις ευθύνες στους μουσουλμάνους, από τη στιγμή που στη χώρα αυτή σάρωνε στο Διαδίκτυο και στις συζητήσεις η θεωρία ότι το ΝΑΤΟ τους έφερε το 5G το οποίο ευθύνεται και για τον κορωνοϊό. Θυμίζουν τίποτα όλα αυτά; Ας κοιτάξουμε γύρω μας τι γίνεται. Οι πάσης φύσεως συνωμοσιολόγοι έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια, στο Διαδίκτυο, στα κομμωτήρια και κραυγάζουν ότι «όλα ήταν ένα ψέμα».

Η επιχείρηση αποδόμησης της τιτάνιας και επιτυχημένης προσπάθειας επιστήμης, πολιτικής εξουσίας και κοινωνίας να εμποδίσουν την επέλαση του ιού έχει ξεκινήσει. Πιθανότατα θα επιχειρηθεί και πολιτική κεφαλαιοποίησή της. «Εμπρός της γης οι ψεκασμένοι» θα μπορούσε να είναι το σύνθημα-ομπρέλα όλων αυτών.

Πηγή: kathimerini.gr

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ