Πρόσωπα της Μαγνησίας Ιωάννα Μαρία Κανταρτζή

0
86
IMG 20200415 005053

ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ
Πολιτικός Επιστήμονας & Διδακτορική Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Οτάβας, Καναδά.

FB IMG 1586900841064

Η Ιωάννα Μαρία Κανταρτζή είναι μεγαλωμένη στο Βόλο και τη Σκόπελο. Αποφοίτησε από το 3ο λύκειο Βόλου το 2008. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και κατά την διάρκεια των σπουδών της όχι μόνο έλαβε μέρος σε ακαδημαϊκές έρευνες, σεμινάρια και συνέδρια κοινωνικό-πολιτικού περιεχομένου, αλλά κατάφερε να πάρει την υποτροφία Erasmus. Μετακόμισε για ένα διάστημα στην Πράγα και παρακολούθησε μαθήματα στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου Πράγας (Metropolitan University of Prague).
Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και στη συνέχεια παρακολούθησε σεμιναριακό κύκλο με θέμα την Στρατιωτική Ψυχολογία στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στην Αθήνα.
Το 2016 μετακόμισε στην Οτάβα του Καναδά για να ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Carleton, με ειδίκευση στον μεταναστευτικό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότητά της είναι η ανθρωπιστική κρίση της Ευρώπης και το ξέσπασμά της το 2015.
Έπειτα από την ολοκλήρωση των σπουδών της, το πανεπιστήμιο της Οτάβας (uOttawa) την δέχτηκε στο Διδακτορικό πρόγραμμα της σχολής Επιστήμων Υγείας στο τμήμα Ανθρώπινης Κινητικής με ειδίκευση στην ηγεσία και διοίκηση αθλητικών οργανισμών. Το πανεπιστήμιο της Οτάβας όχι μόνο την δέχτηκε στο ακαδημαϊκό του περιβάλλον, αλλά της έδωσε την Διεθνές Υποτροφία Διδακτορικών-International Doctor Scholarship-. Επίσης κατάφερε να πάρει και δεύτερη υποτροφία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ολοκλήρωση των σπουδών της.
Ενδιαφέροντάς της είναι η ανθρώπινη κινητική σε επίπεδα πολιτικής, αθλητισμού και πολιτισμού. Κατά την ακαδημαϊκής της πορεία έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών στην Θεσσαλονίκη, την Πράγα και την Βιέννη. Επίσης ήταν κεντρική ομιλήτρια στο συνέδριο περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο City College της Νέας Υόρκης τον Μάρτιο του 2019.
Την τρέχουσα περίοδο προετοιμάζεται για να λάβει τον τίτλο της Υποψήφιας Διδάκτωρ και παράλληλα επιμελείται ακαδημαϊκές έρευνες οι οποίες θα δημοσιευθούν σύντομα σε ακαδημαϊκά περιοδικά.
Όνειρό της είναι να γίνει ακαδημαϊκός και κάποια μέρα να γυρίσει στον τόπο της και να προσφέρει απλόχερα στους νέους όλα εκείνα που διδάχθηκε.

FB IMG 1586900850452FB IMG 1586900856291

Πηγή .Secret volos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ