Ρωσικό πολεμικό πλοίο βομβάρδισε Oυκρανικό νησί και σκότωσε 13 προκλητικούς Ουκρανούς φρουρούς…

0
123
Zmiinyi Island

Ουκρανοί συνοριοφύλακες που υπερασπίζονταν ένα νησί της Μαύρης Θάλασσας είπαν προκλητικά σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο που εισέβαλε  “go f–k yourself” όταν του ζητήθηκε να παραδοθεί και σκοτώθηκε όταν το πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ.

Οι 13 φρουροί τοποθετήθηκαν στο μικρό αλλά στρατηγικό νησί Σνέικ στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ουκρανίας όταν τους πλησίασαν δύο σκάφη την Πέμπτη, σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ.

Οι Ρώσοι επικοινώνησαν με τους φρουρούς και αυτοπροσδιορίστηκαν ως «ρωσικό πολεμικό πλοίο», απαιτώντας να παραδοθούν «για να αποφύγουν την αιματοχυσία», διαφορετικά θα ανοίξουν πυρ σύμφωνα με τον ήχο της ανταλλαγής.

“Αυτό είναι ρωσικό πολεμικό πλοίο, επαναλαμβάνω. Προτείνω να παραδώσετε τα όπλα σας και να συνθηκολογήσει αλλιώς θα ανοίξω πυρ. Λαμβάνεις;” Οι Ρώσοι είπαν στους συνοριοφύλακες.

“Αυτό είναι”, ακούγεται να λέει ένας από τους Ουκρανούς φρουρούς στο κλιπ.

“Να του πω go f–k himself;” φαίνεται να ρωτάει έναν σύντροφο.

Snake Island Guards Killed 851.jpg

Ukraine Map

“Για παν ενδεχόμενο”, απαντά ένας άλλος φύλακας.

Στη συνέχεια, ο φύλακας ανεβάζουν την ένταση στις επικοινωνίες του και απαντά ωμά, “Ρωσικό πολεμικό πλοίο, go f–k yourself.”

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι βομβάρδισαν το νησί των 42 στρεμμάτων με όπλα από το πολεμικό πλοίο. Στη συνέχεια βομβάρδισαν το νησί με αεροσκάφη.

Βίντεο που φαίνεται να τραβήχτηκε από έναν από τους φρουρούς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης δείχνει τον φρουρό σε εξωτερικούς χώρους, φορώντας στρατιωτικό κράνος. Ακούγεται να φωνάζει και να χτυπάει στο έδαφος καθώς ξέσπασαν δυνατοί πυροβολισμοί.

Όλοι οι φρουροί σκοτώθηκαν, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Πέμπτη ότι οι 13 συνοριοφύλακες θα λάβουν μετάλλιο μεταθανάτιου ήρωα της Ουκρανίας για “ηρωική” υπεράσπιση του νησιού.

Στο νησί Ζμιϊνγί, υπερασπίζοντάς το μέχρι το τέλος, όλοι οι συνοριοφύλακες πέθαναν ηρωικά”, δήλωσε ο Ζελένσκι. “Ωστόσο, δεν τα παράτησαν”.

“Είθε η μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την Ουκρανία να ζήσουν για πάντα”, ανέφερε.

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, η κρατική συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας έχασε κάθε επικοινωνία με τους φρουρούς. Το νησί πιστεύεται ότι τώρα καταλαμβάνεται από ρωσικές δυνάμεις.

Το νησί ιδιοκτησίας έχει αμφισβητηθεί έντονα στο παρελθόν μεταξύ Ουκρανίας και Ρουμανίας.

New York Post

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ