Σειρήνες στο Τελ Αβίβ, βομβαρδισμοί στη Γάζα

0
4

Σειρήνες ηχούν και πάλι στο κεντρικό Ισραήλ, ενώ εδώ και λίγη ώρα δέχεται επίθεση από τη Χαμάς με ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Στο στόχαστρο της Χαμάς βρίσκονται και μεγάλες πόλεις του Ισραήλ, όπως το Τελ Αβίβ και η Ιερουσαλήμ, ενώ από το πρωί οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκρήξεις ακούστηκαν στην Ιερουσαλήμ, πιθανότατα από τα αντιαεροπορικά πυρά του Ισραήλ.

Tο Ισραήλ επιστράτευσε 300.000 εφέδρους, έναν αριθμό ρεκόρ, ως απάντηση στην πολυμέτωπη επίθεση της Χαμάς από τη Γάζα και «περνάει στην επίθεση», δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ανακοινώθηκε πως όλοι οι ένοπλοι της Χαμάς φαίνεται να έχουν εξουδετερωθεί από την επικράτεια του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου ετοιμάζεται για κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ξεκίνησε συνομιλίες με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

Η κίνηση Νετανιάχου θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς εδώ και μήνες οργανώνονται μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις του Ισραήλ, ενώ η αντιπαράθεση αυτή δεν είχε αφήσει ανέπαφο ούτε τον Ισραηλινό στρατό, καθώς υπήρξαν αθρόες παραιτήσεις ή αποστρατείες, γεγονός που – κατά ορισμένους – έπαιξε ρόλο και στον αιφνιδιασμό του Ισραήλ από τη Χαμάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή