Σε γιάφκα στη Νέα Ιωνία είχε συλληφθεί ο Χρ. Τσάκαλος, πρώην στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς

0
5

Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 76 ετών και αποφυλακίστηκε στα 20 έτη

Σε γιάφκα τρομοκρατών στη Ν. Ιωνία (Ελλησπόντου 53) είχε συλληφθεί στις 14 Μαρτίου 2011, ο Χρ. Τσάκαλος, πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή σε επιχείρηση της Αστυνομίας σε σπίτια στην Αθήνα, στο Πέραμα και στον Πειραιά, κατά την οποία συνελήφθη και πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για αναρχική τρομοκρατία. Στο σπίτι του βρέθηκαν ένα πιστόλι και σφαίρες και φέρεται να συνδέεται με πρόσωπο που έχει εμπλακεί στη Greek Mafia.
Ο 45χρονος σήμερα μετά τη σύλληψή του στον Βόλο, το 2011 είχε καταδικαστεί σε 76 χρόνια κάθειρξη για τρομοκρατία, τα οποία μετά από συγχώνευση έγιναν 20 και με τον νόμο “Παρασκευόπουλου” αποφυλακίστηκε.

Ο τρομοκράτης συνελήφθη με δύο στελέχη ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού, 33 και 32 ετών αντίστοιχα και έναν 32χρονο, δίδυμο αδελφό του ενός εκ των δύο ΟΥΚάδων, ο οποίος εργαζόταν ως πορτιέρης σε γνωστό κλαμπ στο Γκάζι και έχει κατηγορηθεί για βιασμό το 2018.
Οι τρεις τελευταίοι ήταν γνωστοί στις Αρχές, καθώς έχουν κατηγορηθεί για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ.

Στις 14 Μαρτίου 2011 είχε γίνει σε τριώροφο σπίτι στη Ν. Ιωνία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ξημερώματα, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι αστυνομικοί έκαναν συνολικά έξι συλλήψεις, πέντε στο Βόλο και μία στην Αθήνα.
Στο σπίτι της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν εκτός των άλλων χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στο Βόλο. Στο ίδιο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο 38άρι σπέσιαλ, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές της Αστυνομίας, περούκες, ένας φάρος της Αστυνομίας και ασύρματοι.
Σε σχεδιαζόμενο χτύπημα τραπεζικού υποκαταστήματος στο Βόλο, αποδίδεται μεταξύ άλλων αιτιών, η διαμονή στη Ν. Ιωνία των πέντε ατόμων που συνελήφθησαν χθες στις 03.15 το πρωί, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.
Κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου, συνελήφθησαν τέσσερις άντρες και μία γυναίκα για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.
Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο Χρ. Τσάκαλος, που καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσίες των Πυρήνων της Φωτιάς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή