Σε ξεσηκωμό για την υγεία καλούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις

0
2

Με συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο την Πέμπτη στις 11 π.μ.

Σε ξεσηκωμό για την υγεία καλούν συνταξιούχους, εργαζόμενους και το λαό του Βόλου οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ), ΝΑΤ, ΟΑΕΕ (ΤΑΕ), ΑΓΕΤ, όπως του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας, με συγκέντρωση την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί έξω από το Νοσοκομείο Βόλου.
Σε συνέντευξη Τύπου οι συνταξιούχοι ανέφεραν ότι δίνουν αγωνιστική συνέχεια στη μεγάλη Πανελλαδική συγκέντρωση στις 24 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα και συνεχίζουν τη δράση τους εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα υγειονομικών και γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας σε όλη τη Μαγνησία.

Οι συνταξιούχοι επισήμαναν ότι συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ ή σε παραρτήματα ανώνυμων εταιριών.
«Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για απολύσεις συμβασιούχων, κλείσιμο νοσοκομείων στην Περιφέρεια, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, εφαρμογή απογευματινών χειρουργείων, επέκταση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αύξηση συμμετοχής των ασφαλισμένων για φάρμακα, επιβεβαιώνουν ότι θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, σε βάρος ων δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αναγκών των ασθενών», επισήμαναν οι συνταξιούχοι.

Όπως ανέφεραν, συνεχίζουμε τον αγώνα για τα εκρηκτικά προβλήματα της υγείας και της ακρίβειας και διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της υγείας-πρόνοιας που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και απειλούν τη ζωή μας, με ένα σύστημα υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα τη στιγμή που πέραν των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα.
Σε αυτή τη βάση για τον ίδιο σκοπό σε όλη τη χώρα οργανώνονται περιφερειακές και σε κάθε νομό συγκεντρώσεις από τα συνταξιουχικά σωματεία.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα υγείας -πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος, εξασφαλισμένη από το κράτος δωρεάν πλήρη και απρόσκοπτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία σε όλους, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων, των Κ.Υ. και άλλων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων σε όλες τις μονάδες υγείας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
Ακόμη ζητούν να μην κλείσει η συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας και να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών, να καταργηθεί κάθε είδους πληρωμή στην υγεία για όλο τον λαό, να δίνονται απολύτως δωρεάν, με κάλυψη στο 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους, με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους Έλληνες ή μετανάστες.
Τέλος, ζητούν πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, ανανέωση του στόλου, με ασθενοφόρα, πλωτά και εναέρια μέσα, καθώς και στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας, να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση -εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα σε όλα τα χωριά, να οργανωθούν με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες άτομα με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειές τους, χρόνια πάσχοντες και νεφροπαθείς και δημόσιο δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή