Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας…

0
24
Mpakadima

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ), το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση.

Όπως ενδεικτικά αναφέρουν «Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που αφορούν στις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, τον γηρασμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την ακραία και επικίνδυνη χρόνια υποστελέχωση, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο από την έλλειψη Διοικητικού Συμβουλίου, ο ορισμός του οποίου εκκρεμεί εδώ και 16 μήνες, ενώ κατά την περίοδο της συγχώνευσης από 9ετίας το ΓΝ Λάρισας υποβαθμιζόταν συνεχώς.»

Ταυτόχρονα αναδεικνύουν την πιθανότητα αρκετοί διαγωνισμοί για την προμήθεια υλικού και εξοπλισμού όπως για παράδειγμα αναισθησιολογικό υλικό, ακτινολογικός εξοπλισμός, υπερηχοτομογράφοι και εξοπλισμός για ΜΕΘ-ΜΑΦ να χαθούν καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί εντός προθεσμιών οι σχετικές διαδικασίες.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνουν πως πολλά τμήματα του Νοσοκομείου, όπως τα Παθολογικά, το Παιδοχειρουργικό, η Μονάδα Νεφρού, το Ορθοπεδικό, Μαιευτικό-Γυναικολογικό παραμένουν υποστελεχωμένα και έχουν αξιοσημείωτες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Κατόπιν όλων των παραπάνω και με δεδομένο πως η υγεία των πολιτών είναι πρωταρχικός στόχος όλων μας,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει ώστε να στελεχωθεί άμεσα με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας;
  2. Ποια βήματα θα γίνουν ώστε να μην χαθούν οι προθεσμίες για τους διαγωνισμούς προμήθειας υλικοτεχνικού εξοπλισμού;
  3. Τι θα γίνει με τις κτιριακές υποδομές του Νοσοκομείου που χρειάζονται βελτίωση;
  4. Τι θα γίνει με τον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου που εκκρεμεί εδώ και 16 μήνες;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ