Σκόπελος: Ταξίδι στην Γλώσσα, στον γραφικό οικισμό του νησιού με την απαράμιλλη θέα

0
34
Glossaskopelos5

Σκόπελος. Το νησί των Σποράδων με την απαράμιλλη ομορφιά και τις υπέροχες κρυστάλλινες παραλίες. Μεταξύ των όσων μπορείτε να κάνετε στο νησί, πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα και την Γλώσσα, έναν γραφικό οικισμό που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα σε υψόμετρο 200 μέτρων πάνω από τη χώρα. Οι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τους 800 και η τοποθεσία είναι μαγική μιας είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στο λόφο πάνω από το λιμάνι του Λουτρακίου.

Κατά το οδοιπορικό σας στην Γλώσσα θα συναντήσετε διώροφα σπίτια με μακεδονικές επιρροές, κεραμικές στέγες και ξύλινα μπαλκόνια. Περπατώντας στα καλντερίμια, αν είστε τυχεροί θα βρείτε στο δρόμο σας, γυναίκες ντυμένες με τις παραδοσιακές στολές ενώ μπορείτε να γνωρίσετε τα ήθη και τα έθιμα μιας και αντέχουν στο χρόνο.

Glossaskopelos2

Είναι αλήθεια ότι η Γλώσσα, είναι από τα χωριά της Ελλάδας που κρατούν έντονα τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα.

Glossaskopelos4

Πολλοί θα αναρωτηθείτε από πού πήρε το όνομά του, ο οικισμός. Δεν έχει καθοριστεί επακριβώς ακόμη, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που  την αποδίδουν στο γλωσσοειδές σχήμα του κάβου, ενώ άλλοι την συνδέουν με την Κνώσσα, την πόλη που έφτιαξαν στο ίδιο σημείο οι Μινωίτες, οι πρώτοι οικιστές του νησιού.

Glossaskopelos9

Η πιο χιουμοριστική εκδοχή, πάντως, σύμφωνα με τους κατοίκους της είναι το γεγονός ότι σου βγαίνει η γλώσσα για να ανέβεις τα σκαλιά του χωριού! Κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου, μιας και πρέπει να φοράτε αθλητικά παπούτσια!

Glossaskopelos1

Επειδή όμως η φύση πάντα σου δίνει απλόχερα τα δώρα της, αν καταφέρετε και ανεβείτε στην Γλώσσα, η θέα σας αποζημιώσει με το παραπάνω μιας και αν έχει καθαρό ουρανό μπορείτε να δείτε την Εύβοια!

Glossaskopelos8

Άλλωστε δικαιολογημένα κατέχει τον τίτλο, “το μπαλκόνι της Σκοπέλου“. Η καλύτερη ώρα για να την απολαύσει κανείς είναι εκείνη του δειλινού. Σκέτη μαγεία.

Glossaskopelos7

by MARKELLA SHARAIHA

www.travelgirl.gr

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ