Σκόπελος: Τιμητική βράβευση του ολυμπιονίκη Νίκου Σκιαθίτη στο λιμάνι Λουτρακίου Γλώσσας Σκοπέλου…

0
148
Olympian Skiathitis Magnesia (2 Of 2)

Τιμητική βράβευση του ολυμπιονίκη Νίκου Σκιαθίτη διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη στις 20:30 στο λιμάνι Λουτρακίου Γλώσσας Σκοπέλου.

Ο Δήμος Σκοπέλου διοργανώνει την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Σκιαθίτη, που κατάγεται από το νησί, για τη σπουδαία επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ο Νικόλαος Σκιαθίτης μαζί με τον συναθλητή του Βασίλη Πολύμερο, στις 22 Αυγούστου 2004, χάρισαν στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο κωπηλασίας στην ιστορία της, κατακτώντας την τρίτη θέση.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ο Βασίλης Πολύμερος και ο Νίκος Σκιαθίτης κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Στην πρώτη θέση τερμάτισαν οι Πολωνοί Τόμας Κιτσάρσκι και Ρόμπερτ Σιζ με χρόνο 6:20.93. Δεύτεροι ήταν οι Γάλλοι Ντιφούρ και Τουρόν με 6:21.46, ενώ οι Πολύμερος και Σκιαθίτης κατέλαβαν την τρίτη θέση με 6:23.23.

Πέρυσι το καλοκαίρι, ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, εγκατέστησαν ένα μπρούτζινο άγαλμα προς τιμήν του στο λιμάνι του Λουτρακίου. Δυστυχώς, λόγω των μέτρων που επικρατούσαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν ήταν δυνατό να γίνει η εκδήλωση της βράβευσης και των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος.

Olympian Skiathitis Magnesia 2 (1 Of 1)
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΚΙΑΘΙΤΗ

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ως έκφραση τιμής και ευγνωμοσύνης στον Νίκο Σκιαθίτη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2004 μαζί με τον Βασίλη Πολύμερο, περνώντας στο πάνθεον των κορυφαίων αθλητών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ