Σπάνιος Apple-1 με την υπογραφή του Steve Wozniak βγαίνει σε δημοπρασία

0
6
Σπάνιος Apple 1 με την υπογραφή του Steve Wozniak βγαίνει σε δημοπρασία

Ένας πρωτότυπος και λειτουργικός υπολογιστής Apple-1 βγαίνει σε δημοπρασία στο eBay και αναμένεται να πιάσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Πρόκειται για τον “Schlumberger 2” Apple-1, ο οποίος έχει αποκατασταθεί πλήρως είναι ένας από τους μόνο δεκάδες υπολογιστές Apple-1 που απομένουν. Η συσκευή λέγεται ότι διαθέτει “σχεδόν όλα τα σωστά εξαρτήματα”.

Ο Schlumberger 2 Apple-1 είναι ένας υπολογιστής Apple-1 δεύτερης παρτίδας που αγοράστηκε αρχικά από στέλεχος της εταιρείας πετρελαιοειδών Schlumberger Overseas το 1977. Πιστεύεται ότι είναι ένας από τους τελευταίους υπολογιστές Apple-1 που συναρμολογήθηκαν στο γκαράζ της οικογένειας Jobs στα τέλη του 1976 ή στις αρχές του 1977.

Ο Jimmy Grewal της AAPL Collection είναι o τωρινός ιδιοκτήτης του υπολογιστή Apple-1, ο οποίος αναμένεται να πουληθεί για περίπου 485.000 $ λόγω της κατάστασής του και των αυθεντικών εξαρτημάτων του. Το Schlumberger 2 Apple-1 έχει, μάλιστα, υπογραφεί από τον συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak. Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου.

Το Apple-1 ήταν το πρώτο προϊόν της Apple που δημιουργήθηκε από τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak όταν ιδρύθηκε η Apple Computer, και πλέον έχουν απομείνει λίγα από τα αρχικά 200 που κατασκευάστηκαν.

Ένα Apple-1 πρώτης παρτίδας βγήκε σε δημοπρασία τον Μάιο και πουλήθηκε για περισσότερα από 460.000 δολάρια ενώ τον Νοέμβριο του 2021, ένα Apple-1 σε ξύλινη θήκη koa πουλήθηκε για 500.000 δολάρια. Άλλοι υπολογιστές Apple-1 έχουν πουληθεί για πάνω από 815.000 $, με τα σπανιότερα μηχανήματα να κερδίζουν περισσότερα χρήματα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ