Στην Ινδία το 25% όλων των iPhone μέχρι το 2025;

0
4
Στην Ινδία το 25% όλων των IPhone μέχρι το 2025;

Eίναι γνωστό πως η Apple επιδιώκει το τελευταίο χρονικό διάστημα να διαφοροποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού και τα προϊόντα της να μην κατασκευάζονται σχεδόν αποκλειστικά στην Κίνα. Το Κουπερτίνο το ήθελε εδώ και καιρό, ωστόσο η πανδημία της ανέκοψε τα σχέδια.

Το Reuters παραθέτει τώρα έκθεση αναλυτών της J.P. Morgan που ισχυρίζεται ότι η Apple θέλει να μεταφέρει το 25% της παγκόσμιας παραγωγής iPhone στην Ινδία έως το 2025. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό ανέρχεται σε μόλις 5%.

Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου το 25% όλων των προϊόντων της Apple – iPad, Apple Watches, AirPods και Mac – θα μετακινηθούν εκτός Κίνας έως το 2025 (ο τρέχων αριθμός για αυτά είναι και πάλι περίπου 5%).

Η Apple κατασκευάζει iPhone στην Ινδία από το 2017. Ξεκίνησε με το SE και οι μονάδες που κατασκευάστηκαν ήταν μόνο για την τοπική αγορά. Ωστόσο, στη συνέχεια πρόσθεσε νέα μοντέλα – συμπεριλαμβανομένου του iPhone 13 – και άρχισε να εξάγει iPhone ινδικής κατασκευής.

Η Foxconn αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή του vanilla iPhone 14 στην Ινδία τις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για ένα πολύ μικρότερο χρονικό πλαίσιο από το συνηθισμένο. Για παράδειγμα, η παραγωγή του iPhone 13 στην Ινδία ξεκίνησε μόλις αυτόν τον Απρίλιο.

«Ταϊβανέζοι πωλητές όπως οι Hon Hai και Pegatron διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη μετεγκατάσταση στην Ινδία. Μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, αναμένουμε επίσης από την Apple να πληροί τις προϋποθέσεις για τοπικούς προμηθευτές παραγωγής στην Ινδία», ισχυρίζονται οι αναλυτές της J.P.Morgan με επικεφαλής τον Gokul Hariharan.

Οι τοπικές εταιρείες θέλουν επίσης συμμετοχή, με το Bloomberg να αναφέρει πρόσφατα ότι ο ινδικός όμιλος Tata Group βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Wistron για μια κοινοπραξία για τη συναρμολόγηση iPhone. Η Wistron ήταν η εταιρεία που ξεκίνησε να κατασκευάζει το iPhone SE στην Ινδία το 2017.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ