Στις ΗΠΑ οι επιθέσεις ransomware εξισώνονται με την τρομοκρατία

0
18
Στις ΗΠΑ οι επιθέσεις Ransomware εξισώνονται με την τρομοκρατία

Στις ΗΠΑ οι επιθέσεις ransomware εξισώνονται με την τρομοκρατία

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θεωρεί ότι οι επιθέσεις ransomware θα πρέπει να έχουν την ίδια προτεραιότητα με τις τρομοκρατικές ενέργειες. Οι πληροφορίες που οδηγούν στη διαλεύκανση επιθέσεων ransomware θεωρούνται υψηλότατης αξίας στις ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ σημειώθηκε πρόσφατα μία μεγάλης κλίμακας επίθεση ransomware στον αγωγό Colonial Pipeline, η οποία είχε πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην ενεργειακή αυτονομία της ανατολικής ακτής, στοιχείο που ήταν αρκετό για να δώσουν έμφαση οι αμερικανικές Αρχές στο θέμα του ransomware. Όπως και να είναι, το ransomware είναι σε άνοδο τους τελευταίους μήνες, οπότε είναι λογικό να αναβαθμιστεί ως απειλή από τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ έχει δημιουργηθεί μία ειδική ομάδα δράσης στην Ουάσιγκτον που ασχολείται αποκλειστικά με το κομμάτι της καταπολέμησης του ransomware. H πρόσφατη επίθεση στον αγωγό Colonial Pipeline λειτούργησε ως καταλύτης για τις εξελίξεις στον τομέα αυτό και πολλοί αναμένουν να δουν εξελίξεις ειδικά όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογες επιθέσεις ransomware στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ