Στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΣΕΦ θα παίζει ο Εθνικός Πειραιώς

0
0

Στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΣΕΦ θα εδρεύει από την 1η Ιανουαρίου του 2024 ο Εθνικός Πειραιώς, μετά τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της ομάδας, του Δήμου Πειραιά και της διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ανέφερε πως «σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα με καλά νέα για τον ποδοσφαιρικό Εθνικό, ο οποίος αποκτά τη δική του έδρα στο Σ.Ε.Φ., προκειμένου να αγωνίζεται από 1-1-2024 στην πόλη του και να μην αναγκάζεται να πηγαίνει σε αθλητικούς χώρους άλλων δήμων. Ήταν ένα αίτημα του Εθνικού να αγωνιστεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε στις απαιτούμενες ενέργειες με την πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. και τον Ο.Π.Α.Ν. και σήμερα υπογράψαμε την παραχώρηση του γηπέδου 11Χ11 προς τον Δήμο Πειραιά, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην κατασκευή κερκίδας 1500 θέσεων και σε λειτουργικές παρεμβάσεις, για να αγωνίζεται ο Εθνικός υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Στόχος μας ασφαλώς είναι να αποκτήσει ο Εθνικός συνολικά μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση στο Σχιστό. Μένει να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς για να προχωρήσουμε και πιστεύω πως το 2024 θα έχουμε καλά νέα με το Σχιστό. Παράλληλα, στο γήπεδο του Σ.Ε.Φ. θα προπονούνται και οι υπόλοιπες ομάδες όπως μέχρι σήμερα.

Είναι μία αρχή για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Εθνικό 19-20 χρόνια. Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε πάντα κοντά στα σωματεία της πόλης μας, συμβάλλοντας από την πλευρά μας και στον βαθμό του εφικτού, στην εξεύρεση χώρων άθλησης και σαφώς στη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών».

Η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, επεσήμανε από την πλευρά της πως «το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από την πρώτη στιγμή, έχει θέσει ως στόχο να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή