Συγκέντρωσαν 12.500 ευρώ για τη Μαγνησία!

0
4

Μέσα από πρωτοβουλία για αναγνώστες βιβλίων, ενώ προγραμματίζονται και νέες δράσεις …

Δράση προκειμένου να συμβάλει στην ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες ανέλαβε και ο εκδοτικός οίκος ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, συγκεντρώνοντας μέσω των πωλήσεων βιβλίων ένα σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο ήδη άρχισε να διαθέτει για την αγορά απαραίτητων ειδών. Για τη δράση μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, η κα Ντόρα Τσακνάκη, διευθύντρια επικοινωνίας των Εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, αναφέροντας ότι συνολικά συγκεντρώθηκαν 12,5 χιλιάδες ευρώ σε ένα διάστημα μόλις μίας εβδομάδας!

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι οι αναγνώστες κλήθηκαν μέσω των αγορών βιβλίων από το e-shop του εκδοτικού οίκου να… διαβάσουν λίγο περισσότερο, όπως ανέφερε η κα Τσακνάκη, οπότε το ποσό που θα συγκεντρωνόταν επρόκειτο να διατεθεί για τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Αποκάλυψε δε ότι ο εκδότης, Νώντας Παπαγεωργίου έλκει την καταγωγή του από τη Βαμβακού Φαρσάλων, και ότι έχει ήδη διαθέσει το πατρικό του σπίτι εκεί σε όποια πληγείσα οικογένεια έχει ανάγκη στέγης, μέχρι να ορθοποδήσει και πάλι!

Υποστηρίζονται Ορφανοτροφείο και σχολεία

«Το ποσό που συγκεντρώθηκε είναι γύρω στις 12.500 ευρώ. Από αυτό ήδη προχωρήσαμε και αξιοποιήσαμε τις 2.300 ευρώ που διατέθηκαν σε φάρμακα και παρελήφθησαν από το κοινωνικό φαρμακείο της Λάρισας. Επόμενη κίνηση είναι να σταλούν είδη υπόδησης στο ορφανοτροφείο του Βόλου, τα οποία έχουν ήδη αγοραστεί» ανέφερε η κα Τσακνάκη, ενώ η δράση συνεχίζεται για να βοηθήσουν κάποια σχολεία που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες, όπως είναι τα νηπιαγωγεία Μηλίνας και Προμυρίου, το 9ο νηπιαγωγείο Βόλου και δημοτικά σχολεία στον Παλαμά.
«Εκεί είμαστε σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και την Πρωτοβάθμια, για να δούμε ποιες ανάγκες έχουν τα παιδιά σε σχολικά είδη, ώστε να μπορέσουν να πάνε στο σχολείο όπως πρέπει όταν με το καλό ανοίξει, φτιάχνοντας ουσιαστικά μία τσάντα για κάθε παιδί με την απαραίτητη για την τάξη τους γραφική ύλη» δήλωσε η διευθύντρια Επικοινωνίας των Εκδόσεων Μεταίχμιο, με το πρόγραμμα των δράσεων να συνεχίζεται, πιθανότατα για το ΚΕΘΕΑ Λάρισας ενδεχομένως ή και το Γηροκομείο Βόλου…
«Θέλουμε να κάνουμε πολύ προσεκτικές κινήσεις και να αξιοποιηθούν τα χρήματα εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, για να προσφέρουμε μία ανακούφιση σ’ αυτούς τους ανθρώπους και να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους όσο πιο ανώδυνα και όσο πιο γρήγορα γίνεται» υπογράμμισε η κα Τσακνάκη και κατέληξε ευχαριστώντας και το φαρμακείο του κου Ηλία Γιαννόγλου στην Αθήνα, που προσέφερε περισσότερα φάρμακα για να δοθούν μέσω του εκδοτικού οίκου.
Απόδοση σε κείμενο: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή