Συγκλονίζει η περιγραφή για την 24χρονη που έπαθε ανακοπή-«Κάναμε 3η φορά χρήση απινιδωτή και ούτε και εκεί ανταποκρίθηκε»

0
4
Συγκλονίζει η περιγραφή για την 24χρονη που έπαθε ανακοπή «Κάναμε 3η φορά χρήση απινιδωτή και ούτε και εκεί ανταποκρίθηκε»

Στη ΜΕΘ βρίσκεται η 24χρονη κοπέλα που σώθηκε στο παραπέντε από εθελοντή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Για 20 λεπτά ήταν χωρίς παλμούς, μας λέει ο Θέμης Παπαδημητρίου, ο άνθρωπος που έσπευσε πρώτος να βοηθήσει την 24χρονη κοπέλα, η οποία ξαφνικά και ενώ ήταν με την παρέα της σε πιτσαρία του Βόλου, έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε στο πάτωμα.

«Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα γύρω στις πέντε, όταν ξαφνικά εκεί που περπατούσα στην παραλία του Βόλου, είδα κόσμο μαζεμένο στην πιτσαρία και έτρεξα να δω τι γίνεται. Εκεί είδα μια κοπέλα ξαπλωμένη στο έδαφος χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Αμέσως έδιωξα τον πολύ τον κόσμο, κάνοντας μια περίμετρο ασφαλείας για να παίρνει αέρα η 24χρονη. Κααι αμέσως έφτασε και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Σε συνεργασία με τους διασώστες του ΕΚΑΒ κάναμε συμπιέσεις και χρήση απινιδωτή» είπε μεταξύ άλλων ο θαρραλέος πολίτης.

themis_2
Ο Θέμης Παπαδημητρίου, ο άνθρωπος που έσπευσε πρώτος να βοηθήσει την 24χρονη

Μάλιστα, μας ανέφερε ότι η 24χρονη κοπέλα δεν επανερχόταν παρόλες τις προσπάθεις των διασωστών και με γρήγορες διαδικασίες την μετέφεραν στο νοσοκομείο.

«Σε συνεργασία με τους διασώστες του ΕΚΑΒ κάναμε συμπιέσεις και χρήση απινιδωτή. Δυστυχώς η κοπέλα δεν ανταποκρινόταν. Τη βάλαμε στο φορείο και συνεχίζαμε όλη την ώρα να τη βοηθάμε. Αφού μπήκε μέσα στο ασθενοφόρο πήρα εγώ τη μηχανή μου και άνοιγα τους δρόμους. Από πίσω το ασθενοφόρο ακολουθούσε και φτάσαμε γρήγορα στο νοσοκομείο» υπογράμμισε μιλώντας στο protothema.gr.

Σύμφωνα με την περιγραφή του ευαισθητοποιημένου πολίτη, οι διασωστές του ΕΚΑΒ έκαναν τελευταία προσπάθεια να την επαναφέρουν έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Βόλου χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

«Μάλιστα, έξω από την πόρτα των ΤΕΠ κάναμε για 3η φορά χρήση απινιδωτή και ούτε και εκεί ανταποκρίθηκε. Με το που τη βάλαμε στην αίθουσα ανάνηψης, όλοι οι γιατροί του χώρου έσπευσαν να βοηθήσουν και μετά από 15 λεπτά ανταποκρίθηκε. Συνολικά η 24χρονη ήταν χωρίς παλμούς για περίπου 20 λεπτά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θέμης Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της πιτσαρίας κ. Βαγγέλη ανέφερε ότι ενώ εκείνος βρισκόταν στην παραγωγή του καταστήματος, ένας υπάλληλος του φώναξε πως μια κοπέλα έχει χάσει τις αισθήσεις της και καλέσαν το ΕΚΑΒ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή