Συγκλονιστική πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πέναλτι

0
0
Ο Ιωαννίδης μόλις έχει κάνει το 2-1 με πέναλτι

Επιβλήθηκε με 3-5 της Μαρσέιγ μετά το 2-1 του 90λεπτου και της παράτασης

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα πλέι οφ της κορυφαίας διοργάνωσης εις βάρος της Μαρσέιγ στα πέναλτι με σκορ 3-5.

Το ματς έληξε 2-1 υπέρ των Γάλλων στην κανονική του διάρκεια κι έτσι πήγε στην παράταση, αφού το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει με 1-0 υπέρ των πρασίνων. Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το 120’ και κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα».

Εκεί, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει το 5 στα 5 και με τον Μπρινιόλι να αποκρούει το πρώτο πέναλτι του Γκεντουζί, ο οποίος αποδείχθηκε διπλά μοιραίος, αφού υπέπεσε σε πέναλτι στις καθυστερήσεις του κανονικού αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός, δεχόμενος δύο γκολ από τον σπουδαίο Ομπαμεγιάνγκ, έχανε με 2-0 στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας από τη Μαρσέιγ ως το ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά  σ’ εκείνο το σημείο ο Ιωαννίδης με πέναλτι μετά από χέρι του Γκεντουζί, που εξετάστηκε στο VAR, μείωσε σε 2-1 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί, η Μαρσέιγ ήταν πιεστική, έχασε ευκαιρίες με πιο μεγάλη αυτή του 104’, όταν πάνω στη γραμμή έσωσε ο Μάγκνουσον το πλασέ του Βιτίνια, ενώ πάλι ο Βιτίνια είδε να του ακυρώνεται γκολ στο 110’. Κι αυτό γιατί, παρότι ο ίδιος σκόραρε σε κενή εστία μετά από συρτή σέντρα του Γκεντουζί, δόθηκε οφσάιντ στον εκτεθειμένο Σαρ, που συμμετείχε στη φάση.

Πριν απ’ αυτά, μόλις στο 2’ ο Ομπαμεγιάνγκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, πέρασε τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και άνοιξε το σκορ για τους Μασσαλούς, με την ασίστ να χρεώνεται στον Σα, που έβγαλε υπέροχη πάσα (1-0).

Στο 45’+1 οι γηπεδούχοι γύρισαν ωραία την μπάλα, την πέρασαν δεξιά στον Κλος, εκείνος έκανε τη συρτή σέντρα και ο Ομπαμεγιάνγκ πετάχτηκε ανάμεσα από Μάγνκουσον και Γεντβάι κάνοντας το 2-0, δίνοντας από το πρώτο μέρος σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει το χρυσό γκολ στο 99’, όπως αναφέρθηκε, και στο εξτρά 30λεπτο κράτησε το 2-1 και το ματς πήγε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι:

Ιωαννίδης 0-1

Γκεντουζί απέκρουσε τον Μπρινιόλι

Μπερνάρντ 0-2

Βερετού 1-2

Κλέινχέισλερ 1-3

Σαρ 2-3

Παλάσιος 2-4

Βιτίνια 3-4

Μλαντένοβιτς 3-5

ΜΑΡΣΕΪΓ (Μαρθελίνο): Πάου Λόπεθ (120’ Μπλάνκο), Ζιγκόμ, Μπεμπά, Κλος, Λόντι, Ρονζιέ, Βερετού, Εντιαγέ (69’ Γκεντουζί), Σαρ, Ουναχί (59’ Χαρίτ), Ομπαμεγιάνγκ (80’ Βιτίνια)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (70’ Μλαντέντοβιτς), Ρούμπεν, Βιλένα (70’ Τσέριν), Τζούρισιτς (63’ Μπερνάρντ), Μαντσίνι (106’ Κλέινχέισλερ), Βέρμπιτς (46’ Παλάσιος), Σπόραρ (63’ Ιωαννίδης).

Απόδοση: magnesiasports

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή