Συζήτηση των μαθητών του 2ου Πρότυπου Λυκείου Βόλου με Έλληνες ευρωβουλευτές

0
4

Το 2o Πρότυπο Λύκειο Βόλου, μετά την βράβευση του από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττα Μ. Μακρή για τις δράσεις του τη σχολική χρονιά 2022-2023 στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», συνεχίζει, με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή από την πλευρά των υποψήφιων πρεσβευτών, την προσπάθεια ενημέρωσης και δραστηριοποίησης των μαθητών του πάνω σε βασικές αξίες και προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το σχολικό έτος 2023-2024.
Την Τετάρτη 14/2/2024 οι μαθητές του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τον ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του ΕΚ, κύριο Δημήτριο Παπαδημούλη. Ο κύριος Παπαδημούλης απάντησε στις καίριες ερωτήσεις των μαθητών και μαθητριών του σχολείου για την προσφορά και το ρόλο της ΕΕ, την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας, την άνοδο των ακραίων παρατάξεων σε κάποιες χώρες και την ανάγκη συμμετοχής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το 2ο Πρότυπο Λύκειο βόλου και πήραν μέρος σχολεία από όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε το 1ο Πειραματικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανίων, το 1ο Λύκειο Φαρσάλων και άλλα.
Είχε προηγηθεί στις 5/2/2024 η συμμετοχή των μελών του προγράμματος EPAS (EuropeanParliamentAmbassadorSchools) σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης με τον ευρωβουλευτή κύριο Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα της ΕΕ, καθώς και την ανάγκη στήριξης των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ο κύριος Κυμπουρόπουλος χαρακτηριστικά δήλωσε πως «πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που βάζει η κοινωνία στους ανθρώπους με μια διαφορετική λειτουργικότητα» και πως δεν αισθάνεται «ήρωας, γιατί όλοι μας έχουμε προβλήματα, και άρα όλοι μας είμαστε ήρωες.»
Το σχολείο φέτος, μετά την συμμετοχή του στο Euroscola, συμμετέχει και σε μια Πανευρωπαϊκή Ομάδα Σχολείων – Πρέσβεων του ΕΚ. Η ομάδα αυτή διοργάνωσε, επίσης, διαδικτυακή συζήτηση με τον υπεύθυνο του προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Stephen Clark, στην οποία συμμετείχε ο καθηγητής του 2ου Πρότυπου Λυκείου Βόλου κ. Χαράλαμπος Κοσμάς και καθηγητές από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Πληροφορίες για τις δράσεις του σχολείου μπορείτε να βρείτε :
Στη σελίδα του σχολείου στο Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100087976995335 (2ndModelLyceumofVolos – EUParliamentAmbassadorProgramme)
στοInstagramhttps://www.instagram.com/2oprotypolykeiovolou.europe/
και στο ιστολόγιο (BLOG) του σχολείου
https://2ndprotypogelvolou.blogspot.com/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή