Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκόπελο

0
15
Skopelos Town
Με απόλυτη πλειοψηφία πέρασε χθές από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, η πρόταση  του τμήματος Κοιν/κης Προστασίας, Παιδείας  και Πολιτισμού του Δήμου Σκοπέλου, για  ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δευτερης  Ευκαιρίας  στη Σκόπελο, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Σεπτέμβρη συστεγαζόμενο, στο Γυμνόσιο Σκοπέλου σε απογευματινή βάρδια.
Η αρμόδια Αντ/χος κ. Αθηνά Ντάκη -Αρκομάνη τόνισε ότι ….
Το Σ.Δ.Ε. είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο, δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, το οποίο απευθύνετε σε πολίτες 18 ετών και άνω,  που δεν είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική, πλέον,  δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η Αντ/χία Κοιν/κής Μέριμνας σε συνεργασία με τη νέα δομή “Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου” πραγματοποιήσαμε κοινωνική έρευνα και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας αποφασίσαμε την έναρξη διαδικασιών για την σύσταση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο μας, το οποίο  θα αποτελεί παράρτημα του ΣΔΕ Βόλου.
Θα πρέπει εδώ να  τονίσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι, ως σήμερα, είναι  32 άτομα και  πιστεύουμε  ότι θα αυξηθούν μετά τη ανακοίνωση της λειτουργίας του.
 Η λειτουργία του Σχολείου Δευτερης Ευκαιρίας,  θα συμβάλει στην αναβάθμιση  του τομέα της Παιδείας του Δήμου μας και θα βοηθήσει, ιδιαίτερα όλους όσους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο.>>

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ