Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

0
6

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia. Η Nokia Corporation, η φινλανδική εταιρεία πίσω από την εμβληματική μάρκα, δεν κατασκευάζει πλέον τηλέφωνα, αλλά το όνομα Nokia παραμένει ζωντανό μέσω μιας συνεργασίας με την HMD Global. Αυτή η περίοδος, όμως, μάλλον τελειώνει.

Η HMD Global φαίνεται πως έχει καταλάβει πως η νοσταλγία δεν πουλάει και δεν μπορεί να κερδίσει άλλα από το brand name της Nokia. Η εταιρεία έχει ήδη γνωστοποιήσει τις προθέσεις της να πουλήσει τα δικά της τηλέφωνα που δεν ανήκουν στη Nokia, με τη μάρκα να αρχίζει να εξαφανίζεται από το διαδίκτυο.

Ο ιστότοπος Nokia.com/phones ανακατευθύνεται τώρα στο HMD.com και η εταιρεία έχει αποκτήσει μια νέα ταυτότητα. Αυτοαποκαλείται Human Mobile Devices και λέει ότι θέλει να κάνει «σκληρά, διασκεδαστικά, ασφαλή, γρήγορα και οικονομικά» τηλέφωνα.

Ο ιστότοπος εξακολουθεί να πουλά τηλέφωνα Nokia, αλλά είναι σαφές ότι η HMD είναι έτοιμη να απορρίψει την ταυτότητά της ως κάτοχος άδειας επωνυμίας Nokia και να γίνει γνωστή ως μια εντελώς νέα εταιρεία.

Αν και η Nokia δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους αγοραστές smartphone, δεν ήταν χαμένη υπόθεση. Ήταν μία από τις δύο μοναδικές μάρκες που αναπτύχθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2023 στις ΗΠΑ. Επομένως, είναι λίγο περίεργο να βλέπεις την HMD να την εγκαταλείπει εντελώς.

Στα θετικά, η HMD λέγεται ότι εργάζεται σε όχι λιγότερα από έξι τηλέφωνα, αλλά μένει να δούμε να μπορούν να αντικαταστήσουν πραγματικά τα Nokia.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ