Τα νέα ονόματα της Ν.Δ. στην Μαγνησία

0
17
ÁÈÇÍÁ ÁÕÔÏÄÉÏÉÊÇÔÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ ØÇØÏÖÏÑÉÁÓ Â´ ÃÕÑÏÓ (ICON PRESS / ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)
ÁÈÇÍÁ-ÁÕÔÏÄÉÏÉÊÇÔÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ-ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ ØÇØÏÖÏÑÉÁÓ Â´ ÃÕÑÏÓ (ICON PRESS / ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Η Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται σε εγρήγορση, περιμένοντας εκλογές έχοντας ως νέο ορόσημο τον Οκτώβριο του 2018, όταν η κυβέρνηση θα έχει μπροστά της πιο ξεκάθαρο για αυτήν τοπίο, έτοιμη με πειστικότητα να αναπτύξει το νέο αφήγημα της για ανάπτυξη, χωρίς μνημόνια και διευθέτηση του χρέους. Το φθινόπωρο του 2018 ίσως όμως να περάσει χωρίς εκλογές, διότι οι εκτιμήσεις πλέον της ΝΔ συγκλίνουν στην άποψη ότι η κυβέρνηση, εκτός απροόπτου, θα βαδίσει ως τον Μάιο του 2019 υλοποιώντας το πρόγραμμα ανάκαμψης της χώρας.

Του Γ. Καρεκλίδη

Γιατί Μάιο οι εκλογές

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αν δεν έχει κάποιο «ατύχημα» με εθνικό θέμα, όπως τα Ελληνοτουρκικά ή το Σκοπιανό, τότε θα προσπαθήσει να προχωρήσει με σταθερά βήματα στην ομαλοποίηση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα, δίνοντας ελπίδα με την επίτευξη αναπτυξιακών στόχων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα συμφωνία με τους θεσμούς για μια τουλάχιστον 6μηνη παράταση στη μείωση των συντάξεων που έχει υπογραφεί να εφαρμοστεί ως μέτρο από 1η Ιανουαρίου 2019.
Το ξεκίνημα μιας νέας Ελλάδας, χωρίς μνημόνια, με την ελπίδα της μείωσης της φορολογίας και την ανάπτυξη θα είναι το αφήγημα της κυβέρνησης, καταλήγοντας ότι η ιδανική ημερομηνία των εθνικών εκλογών θα είναι ο Μάιος του 2019, μαζί με τις Ευρωεκλογές, ώστε η όποια δυσαρέσκεια των πολιτών να οδηγηθεί στην κάλπη του Ευρωκοινοβουλίου, θεωρώντας την Ε.Ε. ως κύρια υπεύθυνη για το ό,τι πέρασαν τα τελευταία χρόνια.
Στις διπλές εκλογές του Μαΐου του 2019, η ΝΔ πιστεύει ότι θα είναι η μεγάλη ευκαιρία της να «χτυπήσει» με επιτυχία τον διπλό στόχο και να τελειώνει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιτυγχάνοντας δυο νίκες που θα τις δώσουν τον… αέρα στο εξωτερικό και το εσωτερικό μέτωπο για την πρωτοκαθεδρία.
Ο ηγετικός πυρήνας της ΝΔ, πιστεύει ότι όποτε και να γίνουν οι εκλογές η παράταξη τους θα τις κερδίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος ηγέτης της χώρας. Παρότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ είναι σταθερά πρώτη δύναμη του πολιτικού σκηνικού, εν τούτοις κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις πολιτικές εξελίξεις που θα υπάρξουν έως το Μάιο του 2019, δεκατρείς μήνες δηλαδή από σήμερα.
Σίγουρα, το οικονομικό, αλλά και η ζωή των Ελλήνων και πως θα διαμορφωθεί είναι πρώτιστο θέμα, αλλά το σημαντικότερο ζήτημα που θα παίξει τεράστιο ρόλο δεν είναι μόνο η σταθερότητα της οικονομίας, αλλά και η σταθερότητα της χώρας από τους εξωτερικούς κινδύνους, κυρίως στο Αιγαίο, αλλά και το Σκοπιανό.

Τι φοβάται η ΝΔ και ο Κυριάκος

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ έχει τους φόβους της από τις εξελίξεις στα δεξιά της. Τα εθνικά θέματα είναι τα πλέον ευαίσθητα για το χώρο που εκπροσωπεί και μια συμφωνία για το Σκοπιανό με διπλή ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, είναι σίγουρο ότι θα δώσει τον «αέρα» σε δυνάμεις του δεξιού χώρου της ή αν θέλετε της λαϊκής δεξιάς να αντιδράσει και να φέρει κοντά διάσπαρτες ομάδες και κομματίδια, όπως του Καρατζαφέρη, Βελόπουλου, Κρανιδιώτη, Μπαλτάκου κ.λπ., αλλά και πολιτών, οι οποίοι θα θεωρήσουν ότι υπήρξε μια εθνική ήττα, η οποία δεν προήλθε μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από το κόμμα της ΝΔ και το πώς έχει χειριστεί στο παρελθόν το Σκοπιανό.
Μια τέτοια πολιτική εξέλιξη, μπορεί να μετακινήσει μια μάζα του 5-10% από τα δυο κόμματα εξουσίας, περισσότερο βεβαίως από την ΝΔ, με αποτέλεσμα να μην θεωρείται καθόλου εύκολο σ’ αυτή την περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης να φθάσει στην αυτοδυναμία. Άλλωστε, κάποιοι έμπειροι κομματικοί οσμίζονται ήδη ότι υπάρχει ένας κόσμος, παραδοσιακά προσκείμενος στη ΝΔ, που θέλει να ξεφύγει από το «μαντρί» και να πάει πιο δεξιά.

Έτοιμο και ανανεωμένο το ψηφοδέλτιο στη Μαγνησία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο μηχανισμός της ΝΔ έχει κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά εδώ και καιρό με την επιλογή νέων στελεχών που δεν είναι μόνον από τον κομματικό πυρήνα της και επιλέχθηκαν βάσει των βιογραφικών τους. Αποτέλεσμα του πετυχημένου αυτού εγχειρήματος είναι σήμερα να είναι ανανεωμένο κατά 50% τουλάχιστον το στελεχιακό προσωπικό, το οποίο δίνει μεγάλες ελπίδες αισιοδοξίας στον κόσμο της ΝΔ που επιζητούν ένα νέο μεταρρυθμιστικό κεντροδεξιό κόμμα, για μια νέα Ελλάδα.
Αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος στη Μαγνησία είναι τα νέα ονόματα στο ψηφοδέλτιο, με πολύ «βαριά» βιογραφικά να έχουν πάρει το «ok» από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγουν στην κοινωνία και να διεκδικήσουν την νίκη της ΝΔ. Τα νέα ονόματα που έχουν το «ok» είναι του Νικήτα Παπαντωνίου – Καρτάλη, του Κώστα Μαραβέγια, του Χρήστου Τριαντόπουλου και της Κατερίνας Πατσογιάννη. Για το ψηφοδέλτιο, θεωρείται πλέον σίγουρη η συμμετοχή του βουλευτή, Χρήστου Μπουκώρου, της Ζέττας Μακρή, του Γιώργου Καλτσογιάννη, του Σάκη Κοκκίνη, ενώ «παίζουν» και τα ονόματα της μόνιμης πολιτευτού, Έλενας Αντωνοπούλου και του νέου αγρότη- επιστήμονα, Χρήστου Χρόνη.

Η «μάχη» του σταυρού

Ο προεκλογικός αγώνας της ΝΔ και των υποψηφίων του ψηφοδελτίου, έχει αρχίσει εδώ και καιρό και αυτή τη φορά, αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα στη Μαγνησία και ανάλογα τι ποσοστό θα έχει πανελλαδικά, κάνει την «μάχη» του σταυρού πολύ ενδιαφέρουσα, διότι θα εκλέξει 2-3 βουλευτές. Πάντα βέβαια αν είναι πρώτη.
Ο βουλευτής, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος κάνει μια πολύ καλή δουλειά στη Μαγνησία είναι από τους πλέον δραστήριους στη Βουλή, με δεκάδες παρεμβάσεις για τα τοπικά προβλήματα και θεωρείται ότι δεν θα χάσει την έδρα του, παρότι έχει έντονο ανταγωνισμό από συνυποψήφιες και συνυποψήφιους, κυρίως νέους στο ψηφοδέλτιο. Οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν τα ερείσματα τους, όπως ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καλτσογιάννης, ο οποίος θα έχει την υποστήριξη του συστήματος Μητσοτάκη, λόγω της κουμπαριάς τους. Ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει δώσει μηνύματα και θα δώσει και στο μέλλον ότι θέλει δικούς του ανθρώπους στην Κ.Ο. και ένας από αυτούς επιθυμεί να είναι ο παλιός φίλος του από την αεροπορία.
Ο Σάκης Κοκκίνης, είναι ο δικηγόρος, ο καναλάρχης με κόσμο γύρω του και αυτή τη φορά θα διεκδικήσει θέση στη Βουλή, ελπίζοντας και στη βοήθεια του Αχιλλέα Μπέου.
Οι καινούργιοι όμως του ψηφοδελτίου είναι οι άγνωστοι παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Χρήστος Μπουκώρος και Ζέττα Μακρή τους φοβούνται, όπως τον Νικήτα Παπαντωνίου- Καρτάλη, ο οποίος είναι από την μεγάλη πολιτική οικογένεια των Καρτάληδων, τον γιατρό Κ. Μαραβέγια, ο οποίος είναι μια υποψηφιότητα με πολιτικό εύρος, η Κατερίνα Πατσογιάννη, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πολύπειρη στη δημόσια διοίκηση, με ερείσματα στον ευρύ πολιτικό κύκλο του πρώην υπουργού και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Σούρλα, αλλά και του Χρήστου Χρόνη, με ερείσματα στον αγροτικό κόσμο και στη νέα γενιά.

Το νέο όνομα ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Το όνομα που κάνει κύκλους στον κόσμο της ΝΔ ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο είναι αυτό του Χρήστου Τριαντόπουλου, που πήρε σύμφωνα με πληροφορίες το «ok» του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Χρήστος Τριαντόπουλος, είναι Αγχιαλίτης, πρόεδρος των Αγχιαλιτών της Αθήνας, με βαρύ βιογραφικό. Είναι ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Σπούδασε οικονομικά, με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις, διδακτορικό στην πολιτική οικονομία και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Υπήρξε σύμβουλος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και σήμερα διδάσκει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.
Εκτός του βιογραφικού και των γνώσεων του, είναι ανιψιός του προέδρου της ΕΒΟΛ, Νικήτα Πρίντζου που κουβαλάει πίσω του μια πολιτική ιστορία, όπως και ο εκλιπών αδερφός του Κώστας, και έχει δεσμούς με το Σαρακατσαναίικο στοιχείο.

magnesianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ