Τεχνητή Νοημοσύνη εντοπίζει ρατσιστικές συμπεριφορές

0
15

Τεχνητή Νοημοσύνη εντοπίζει ρατσιστικές συμπεριφορές

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια των ΗΠΑ ανέπτυξε μία Τεχνητή Νοημοσύνη που εντοπίζει τον ρατσισμό. Μία φορητή συσκευή μπορεί να προειδοποιεί για το συνδυασμό πεποιθήσεων και φυσικών αντιδράσεων προκειμένου να εντοπίσουν ρατσιστικές συμπεριφορές.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι δεν είναι τόσο απλό ζήτημα το να εντοπιστεί μια ρατσιστική συμπεριφορά, ειδικά από μία μηχανή ή έναν αλγόριθμο, αλλά έχουν τεθεί προς γενική χρήση αντίστοιχα tests που επιτρέπουν σε κάποιον την ανάλυση των πεποιθήσεων του ατόμου. Η συσκευή που έχουν αναπτύξει με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια συνδυάζει τις απαντήσεις στα σχετικά tests με τις σωματικές αντιδράσεις ενός ατόμου προκειμένου να μπορεί να εντοπίζει ρατσιστικές αντιλήψεις, ακόμα και αν αυτές είναι καλά κρυμμένες.

Τέτοια tests έχει αναπτύξει και το Πανεπιστήμιο του Harvard, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς εδώ. Αυτό που κάνουν οι Αμερικανοί ερευνητές είναι να προσπαθούν να συσχετίσουν τις πεποιθήσεις με τις σωματικές αντιδράσεις, ακόμα και τις ανεπαίσθητες, που να υποδεικνύουν ρατσιστικές αντιλήψεις. Το να φτιάξει κανείς μία αλάνθαστη μηχανή εντοπισμού του ρατσισμού είναι ουτοπικό, άλλωστε…

[via]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ