Διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια κατά του COVID-19

0
21
Διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια κατά του COVID 19

Διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια κατά του COVID-19

Ο Ευρωπαϊκός Ιατρικός Οργανισμός (EMA) προειδοποιεί ότι έχουν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια που σχετίζονται με τον COVID-19. Τα δεδομένα κλάπηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και διέρρευσαν στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα και περιέχουν και πληροφορίες σχετικά με τις δοκιμές φαρμάκων που έγιναν.

Όμως, ο μεγαλύτερος φόβος όλων είναι πως αυτά τα δεδομένα μπορούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων καθώς, σύμφωνα πάντα με τον EMA, περιλαμβάνεται αλληλογραφία που έχει παραποιηθεί πριν τη δημοσίευση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υπονόμευση της εμπιστοσύνης στα εμβόλια, για όσους τα διαβάσουν χωρίς να γνωρίζουν.

Μάλιστα, ο ερευνητής ασφαλείας Lukasz Olejnik εκφράζει ανοιχτά στο Twitter τις ανησυχίες του σχετικά με αυτή τη διαρροή. Ο ίδιος πιστεύει πως αυτά τα ιατρικά δεδομένα είναι “τέλεια για σπορά δυσπιστίας”, επειδή η γλώσσα που εμπλέκεται στην αλληλογραφία που διέρρευσε δεν είναι ευρέως προσβάσιμη.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα νέες θεωρίες συνομωσίας ή ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων θεωριών, καθώς περιλαμβάνει νούμερα και στατιστικά. Από την άλλη, το γεγονός ότι απαιτείται αρκετή γνώση για την ορθή ανάλυση των δεδομένων θα μπορούσε να περιορίσει τη ζημιά, καθώς ακόμα και οι παραποιημένες εκδόσεις που κυκλοφορούν ίσως κουράσουν αυτούς που πάνε να τις διαβάσουν.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πως έχουν δοθεί αυτές οι ιατρικές πληροφορίες, οι οποίες μάλιστα περιέχουν σχήματα δομών και φαρμάκων. Η έρευνα συνεχίζεται, χωρίς να έχουν αποδοθεί ευθύνες για την επίθεση σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Το θέμα είναι ότι ίσως μέσα στις επόμενες ημέρες δούμε αρκετές νέες θεωρίες συνομωσίας που θα βασίζονται πάνω στα παραποιημένα έγγραφα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ