Εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα από τη Next e.GO

0
35
Εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα από τη Next E

H γερμανική εταιρεία Next e.GO που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα τη Γερμανία θα κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα. Η τοποθεσία του εργοστασίου δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Next e.GO και της ελληνικής κυβέρνησης η συγκεκριμένη συνεργασία θα δώσει 1000 θέσεις εργασίας και αναμένεται να κατασκευάζονται – συναρμολογούνται περίπου 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας στην Ελλάδα.

Ενδιαφέρει: Πως η επένδυση του VW Group θα μετασχηματίσει την Αστυπάλαια

Κατά τη διάρκεια της διαδυκτιακής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία της συνεργασίας και θα υπογράψουν ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ulrich Hermann. Η επένδυση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Η Next.e.Go ιδρύθηκε το 2015 και κατασκευάζει προσιτά ηλεκτρικά οχήματα αστικής χρήσης. Το πρώτο μοντέλο της παρουσιάστηκε το 2019.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ