Στη Σελήνη σύντομα θα έχει καλύτερο σήμα 4G από πολλά μέρη της Γης

0
32
Στη Σελήνη σύντομα θα έχει καλύτερο σήμα 4G από πολλά μέρη της Γης

Στη Σελήνη σύντομα θα υπάρχει καλύτερο 4G από πολλά μέρη της Γης

O δορυφόρος της Γης αναμένεται να αποκτήσει καλύτερη σύνδεση 4G από πολλά μέρη της Γης. Αυτό, τουλάχιστον προβλέπεται στο συμβόλαιο που έχει συνάψει η NASA με τη Nokia, για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη Σελήνη.

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η κάλυψη 4G εκεί θα είναι απείρως καλύτερη από πολλά μέρη της Γης, όπου το σήμα 4ης Γενιάς το κυνηγάμε… Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μελέτη που έγινε σε κάποιες χώρες, αποδείχθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις η κάλυψη είναι πολύ χειρότερη από αυτή που θα περίμενε κανείς.

Το συμβόλαιο μεταξύ Nokia και NASA δεν είναι κάτι μικρό, αφού μιλούμε για μία επένδυση της τάξης των 14 εκατομμυρίων δολαρίων, με το 4G να αποτελεί το αρχικό στάδιο, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και το 5G. Η Nokia αναλαμβάνει το έργο με την Bell Labs, ενώ όλο το εγχείρημα εκτιμάται ότι θα έχει προχωρήσει αρκετά μέχρι και το 2024 που η NASA φιλοδοξεί να έχει στείλει αστροναύτες στη Σελήνη.

Η μεγάλη πρόκληση είναι τα επίπεδα θερμοκρασίας και ακτινοβολίας στην επιφάνεια της Σελήνης, επομένως ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να μπορεί να αντεπεξέλθει.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ