Τι θα κάνει την επόμενη μέρα ο Αγοραστός;

0
3

Ο πολιτικός κατακλυσμός που έφεραν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε Λάρισα και Θεσσαλία, μαζί με τις πρωτοφανείς πλημμύρες, έχει κατά τα φαινόμενα, αφήσει πίσω του και πολλά… απόνερα.

Οι δραματικές αλλαγές στις θέσεις εξουσίας και κυρίως η ξαφνική… «ανεργία» που προέκυψε για σημαίνοντα πρόσωπα στην πολιτική ζωή του τόπου, δημιουργεί νέα δεδομένα αλλά και αστάθμητους παράγοντες ως προς το απώτερο μέλλον.

Αδιαμφισβήτητα, η μεγαλύτερη εκλογική έκπληξη ήταν αυτή που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκεί όπου μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη, ο Κώστας Αγοραστός φάνταζε ως ο απόλυτος κυρίαρχος καθώς οι δημοσκοπήσεις του έδιναν ποσοστά άνω του 60%. Ωστόσο, τα πρωτοφανή γεγονότα των πλημμυρών έβαλαν τον Λαρισαίο Περιφερειάρχη στο κάδρο των ευθυνών, πιθανότατα σε βαθμό που ο ίδιος δεν άξιζε με βάση τα όσα προσέφερε τα τελευταία 13 χρόνια στη Θεσσαλία και τον οδήγησαν σε μία εκλογική ήττα που δε μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πλέον οργιάζων νους.

Η επόμενη ημέρα για τον κ. Αγοραστό αποτελεί ένα γρίφο για δυνατούς λύτες, αν και όπως έλεγε στο onlarissa.gr προνομιακός συνομιλητής του, ένα πράγμα είναι σίγουρο: «Ο Κώστας από την πολιτική δε θα φύγει. Το κεφάλαιο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα. Οπότε θα μετακινηθεί ξανά στην κεντρική σκηνή. Τώρα πώς θα γίνει αυτό, είναι μία άλλη ιστορία…»

Η αλήθεια είναι ότι μόλις κάθισε η «σκόνη» των εκλογών, άρχισαν να διακινούνται διάφορα σενάρια, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ή η αξιοποίησή του σε κάποιο κυβερνητικό πόστο. Αν κάποιο από τα δύο έχει μεγαλύτερη δόση ρεαλισμού, αυτό μάλλον είναι το δεύτερο, καθώς η μακρά του θητεία τον καθιστά ένα εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος στη δημόσια διοίκηση.

Από την άλλη, δεν αποκλείεται να δούμε τον απερχόμενο Περιφερειάρχη να… ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη και να κάνει ένα «restart» στην ακαδημαϊκή του δράση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Πιο απλά δείχνουν τα πράγματα στην περίπτωση του απερχόμενου Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη. Αφενός η βαριά και ιστορική ήττα που υπέστη από τον Θανάση Μαμάκο, αλλά και το ότι έχει εισέλθει στην όγδοη δεκαετία της ζωής του, συντείνουν σε μία «ήπια πολιτική αποστρατεία». Ο ίδιος εξάλλου πολύ γρήγορα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα έσπευσε να ανακοινώσει την απόσυρσή του – προσεχώς – από επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», ενώ εκτιμάται πως το ίδιο θα πράξει και με τη θέση του ως δημοτικός σύμβουλος στην επόμενη πενταετή θητεία. Έτσι, το πιο πιθανό είναι αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου να παραιτηθεί από το αξίωμα, αφού προηγουμένως έχει δρομολογήσει και τις διαδικασίες διαδοχής στην παράταξη που κυβέρνησε τη Λάρισα τα τελευταία εννέα χρόνια.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή