Το ΝΑΡ-νΚΑ Μαγνησίας σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις

0
14

Οι Οργανώσεις ΝΑΡ και νΚΑ Μαγνησίας συμμετέχουν και καλούν σε αντιπολεμική συγκέντρωση την Πέμπτη 10/03 στις 18:00 στην πλ. Ελευθερίας και σε πανθεσσαλική αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία την Κυριακή 13/03 στις 13:00 στην Πλ. Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Όπως αναφέρουν η απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί μια κίνηση, που παρά τις αιτιάσεις και τη ρητορική από πλευράς του Ρωσικού κράτους και της ηγεσίας του, δεν γίνεται για να προστατευτούν οι λαοί των «λαϊκών δημοκρατιών» στην περιοχή του Ντονμπάς από τους φασίστες, αλλά για την προώθηση των δικών της πολιτικοοικονομικών καπιταλιστικών συμφερόντων. Οι λαοί τις Ουκρανίας, της Ρωσίας και του Ντονμπάς τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από αυτόν τον πόλεμο, παρά μόνο φτώχεια, πείνα και δυστυχία.

Σήμερα είναι αναγκαίο όλα τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς και οι συλλογικότητες, όλες οι πολιτικές δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς και του κινήματος, το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να κινητοποιηθούν άμεσα, με μαζικές κινητοποιήσεις, για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, για να κλείσουν οι βάσεις, να πάψει η Αλεξανδρούπολη, ο Βόλος, η Λάρισα και το Στεφανοβίκειο να είναι αποβατικά κέντρα των επιθετικών δυνάμεων ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, για έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και διάλυση της λυκοσυμμαχίας.

Οι Οργανώσεις ΝΑΡ και νΚΑ Μαγνησίας δηλώνουν ότι αγωνίζονται για:
– Έξω οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί από την Ουκρανία – Κανένας νεκρός για τα συμφέροντα ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας.
– Να κλείσει η Σούδα, η Αλεξανδρούπολη και όλες οι βάσεις ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Να εκδιωχθούν οι ΝΑΤΟικές αποστολές από Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Βόλο.
– Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Κανένας φαντάρος σε ιμπεριαλιστική αποστολή, όχι στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού. Έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, διάλυση της συμμαχίας.
– Διάλυση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Τέρμα στους πολεμικούς εξοπλισμούς.
-Μπλόκο στα σχέδια για τη δημιουργία εργοστασίου αρμάτων μάχης στο Βόλο και τη δημιουργία εγκαταστάσεων υγροποιημένου αερίου στον Παγασητικό.

Πηγή