Υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά με βουτιά στις Πλάκες (βίντεο+φωτογραφίες)

0
2

Μια παράδοση που ξεκίνησε πριν από πάρα πολλές δεκαετίες και συνεχίζεται ανελλιπώς κάθε χρόνο, είναι η Πρωτοχρονιάτικη γιορτή και η κοπή της βασιλόπιτας που γίνεται στις Πλάκες Γορίτσας Βόλου, στην παραλία από τον Σύλλογο των Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου ο “Ιάσων”. Ανεξαρτήτως καιρού δεκάδες κολυμβητές, οι οικογένειές τους και φίλοι δίνουν πάντα το παρόν. Μάλιστα για φέτος, η πρώτη μέρα του 2024 ήταν ευνοϊκή και για τους αρχάριους, καθώς η ζέστη και ο ήλιος συνόδευσαν την εκδήλωση.
Ακριβώς στις 12.00 το μεσημέρι οι κολυμβητές έψαλαν τα κάλαντα, αντάλλαξαν ευχές, και βούτηξαν στη θάλασσα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βλάσης Παχιός ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους Καλή Χρονιά, και τόνισε τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης. 4 τυχεροί της κλήρωσης, κέρδισαν διάφορα δώρα. Η παραδοσιακή σαγκριά και οι ξηροί καρποί προσφέρθηκαν επίσης εκτός της βασιλόπιτας.
Τα μέλη του συλλόγου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς η συμβολική συνδρομή τους ως μέλη, όχι μόνο προσφέρει όμορφες εκδηλώσεις όπως η σημερινή, αλλά βελτιώνει κάθε χρόνο με έργα την παραλία, και ενισχύει ιδρύματα της περιοχής μας. Για φέτος ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου ο “Ιάσων” προσέφερε ένα συμβολικό ποσό στο Γηροκομείο Βόλου.

Δείτε φωτογραφίες

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή