Υπό εξέταση η εξαγορά της ARM από την ΝVIDIA στη Μ. Βρετανία

0
3
Υπό εξέταση η εξαγορά της ARM από την ΝVIDIA στη Μ

H Βρετανία εξετάζει την εξαγορά της ARM από την ΝVIDIA

H βρετανική Κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα της προσφοράς εξαγοράς της βρετανικής ARM από την αμερικανικών συμφερόντων NVIDIA. H βρετανική πλευρά θέλει να εξετάσει τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν από μία τέτοια εξαγορά σε εθνικό επίπεδο.

Η αγγλική επιτροπή ανταγωνισμού εξετάζει την εξαγορά αυτή, η οποία αναμένεται να φτάσει σε ύψος τα 40 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η χρονική στιγμή της ολοκλήρωσής της τοποθετείται τον Ιούλιο. Εκτός από ζητήματα ανταγωνισμού, οι αγγλικές Αρχές θέλουν να εξετάσουν ζητήματα ασφαλείας που θεωρούν ότι ανακύπτουν και άλλες πιθανές επιπλοκές στο επιχειρηματικό κεφάλαιο της χώρας από το γεγονός αυτό.

Οι Βρετανοί βλέπουν την ARM ως έναν κεντρικό παίκτη στην αγορά των επεξεργαστών σε παγκόσμια κλίμακα και εκφράζουν ανησυχία από την πιθανή εξαγορά. Από την πλευρά της η NVIDIA σημειώνει ότι δεν βλέπει κανενός είδους κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της, ενώ τονίζει ότι βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τις αγγλικές Αρχές από την πρώτη στιγμή συζήτησης του εν λόγω deal.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η NVIDIA δεν θα είναι ο πρώτος ιδιοκτήτης της ARM που προέρχεται από το εξωτερικό, αφού η ιαπωνική SoftBank την είχε εξαγοράσει το 2016.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ